Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltijos šalių žiedo motociklų mėgėjai susikaus Estijos trasoje

Šį šeštadienį Estijos „Auto24 Ring“ trasoje Piarnu mieste įvyks antrasis didžiausio Baltijos šalyse plento motociklų mėgėjų lenktynių čempionato „Vrooam Oil Trophy 2015“ etapas. Jame varžysis lietuviai, estai, latviai, lenkai ir pirmąkart – suomiai.
„Vrooam Oil Trophy 2015“
„Vrooam Oil Trophy 2015“ / Organizatorių nuotr.

Čempionatą ir treniruotes organizuojančio sporto klubo „Coffee Racers“ duomenimis, šioje lygutėlėje – prieš porą metų renovuotoje – „Auto24 Ring“ trasoje važiuos iš viso daugiau kaip 90 motociklų. Treniruočių dalyviai bus suskirstyti į grupes pagal važiavimo laikus, o varžybos į grupes pagal pajėgumą ir motociklo variklio darbinį tūrį – iki 600 ir 1000 cc.

Bus smalsu pamatyti, kaip rezultatai susidėlios šįkart – tarp lietuvių mėgėjų turime perspektyvių spartuolių.

„Pernai Estijoje triumfavo estas Kaiko Kolkannen, antrasis buvo Justas Bučnys, trečiasis – lenkas Leszek Rzonca. O užpernai vyrukams kraują užkaitino jauna estų motociklininkė, kuri netikėtai visiems nušluostė nosį ir pelnė pirmą vietą. Bus smalsu pamatyti, kaip rezultatai susidėlios šįkart – tarp lietuvių mėgėjų turime perspektyvių spartuolių“, – sako sporto klubo „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas.

Jo teigimu, ši lenktynių trasa yra visiškai kitokia nei lietuvių ir latvių trasos – lygi, saugi, nes šalia nėra pavojingų objektų, į kuriuos krisdami galėtų susižeisti motociklininkai. „Ši trasa labai tinkama tiek lenktynėms, tiek pradedantiesiems treniruotis“, – pastebi A. Dautartas.

Organizatorių nuotr./„Vrooam Oil Trophy 2015“
Organizatorių nuotr./„Vrooam Oil Trophy 2015“

Po šio čempionato etapo dalyvių lauks dar 6. „Nemuno žiede“ Kačerginėje jie vyks birželio 13, liepos 25 ir rugsėjo 5 dieną. „Bikernieki“ trasoje, esančioje Rygoje, – liepos 11 ir rugpjūčio 8 dienomis. „Auto24 Ring“ trasoje – rugpjūčio 22 dieną.

Čempionate nedalyvaujantys motociklininkai, treniruodamiesi trasose, taip pat varžosi „Autogidas.lt Time Attack“ rungtyje – kas greičiausiai įveikia žiedo ratą. Be to, visi treniruočių dalyviai dalyvauja loterijoje dėl „Coffee Racers“ ir „California Superbike School“ specialaus prizo – šios mokyklos mokymų Rygos Bikernieki lenktynių trasoje liepos 20-21 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas