Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Beduiną į Lietuvą parvešiantis Rokas Baciuška: tai buvo sunkiausias mano Dakaras

Trečias Dakaras, trečia Beduino statulėlė. Tokie bagiu „Challenger“ klasėje šiemet važiavusio Roko Baciuškos pasiekimai sunkiausiame pasaulio ralyje. Vis dėlto iki aukščiausios pozicijos jam kol kas vis pritrūksta. Šiemet Rokas atvirauja, kad tai buvo sunkiausias jo Dakaras.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Iki pat paskutinės dienos kovojęs Rokas Baciuška gali džiaugtis – sunkus darbas atnešė rezultatų ir jis lipa ant Dakaro ralio podiumo, o namo į Lietuvą atveš dar vieną Beduiną.

Vis dėlto pernai vos per plauką nelaimėjęs šiemet jis greičiausiai tikėjosi kiek geresnių rezultatų, negu pavyko pasiekti. Vis dėlto koją kišę techniniai nesklandumai vos nepaliko Roko be podiumo.

Bet nepaliko – jis trečias!

„Atsipalaidavęs ir noriu namo greičiau“, – juokėsi iš karto po finišo Rokas.

Jis sakė, kad paskutinį greičio ruožą važiavo saugiai, bet greitai. Padėkojęs komandai, rėmėjams, gerbėjams, Rokas prisipažino: „Šis Dakaras buvo iš visų sunkiausias, bet mes jį atlaikėm. Tai labai smagu.

Paskutinis etapas nebuvo mano tipo, iš pradžių buvo akmenų, todėl saugojomės. Pavyko nepradurti ratų. Bet kokiu atveju, greičio ruožas buvo kone trigubai trumpesnis nei daugelis, todėl buvo paprasčiau.“

Rokas Baciuška
Rokas Baciuška

Paskutiniame greičio ruože nugalėjo brazilas Marcelo Gastaldi (1 val. 55 min. 22 sek.). Antroji vieta atiteko Salehui Alsaifui (+23 sek.) iš Saudo Arabijos, trečioji – ispanei Cristinai Gutierrez (+1 min. 12 sek.).

Būtent paskutiniame etape paaiškėjo šios klasės Dakaro ralio nugalėtojai. Užtikrintai Dakaro ralyje pirmavęs amerikietis Mitchellas Guthrie jau trasos pradžioje turėjo problemų ir iššvaistė turėtą 25 min. pranašumą prieš antroje vietoje buvusią C.Guttierez. Vėliau amerikietis prarado dar daugiau laiko ir tuo pačiu – lyderio poziciją.

Finišavus abiem dalyviams, paaiškėjo, kad C.Guttierez aplenkė M.Guthrie bendroje įskaitoje ir tapo antrąja moterimi, iškovojusia Dakaro ralio trofėjų. Anksčiau tą yra pavykę tik vokietei Juttai Kleinschmidt.

MCHPOTO nuotr./Rokas Baciuška
MCHPOTO nuotr./Rokas Baciuška

M.Guthrie jai pralaimėjo 35 min. 46 sek. ir užėmė antrąją vietą. R.Baciuškos atsilikimas nuo ispanės – 58 min. 47 sek.

Lietuvos lenktynininkas šiame Dakare dukart buvo greičiausiųjų trejetuke – septintajame greičio ruože užėmė antrąją vietą, devintajame – trečiąją.

R.Baciuška atskleidė, kad jau po trijų savaičių planuoja startuoti kitose lenktynėse, bet apie šią naujieną papasakos būdamas Lietuvoje.

„Challenger“ klasėje iš 42 Dakaro ralyje startavusių dalyvių klasifikuoti 28. Šių metų Dakaro ralį sudarė prologas ir 12 etapų. Iš viso sportininkai per 14 dienų turėjo įveikti 7891 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas