Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bekelės maratonui „Ladoga Trophy 2016“ duotas iškilmingas startas

Sankt Peterburge, Rusijoje, Izaoko skvere įvyko iškilminga sunkiausio pasaulyje bekelės maratono „Ladoga Trophy 2016“ atidarymo ceremonija.
Starto ceremonija
Starto ceremonija / Andraus Lauciaus nuotr.

Rekordinė 20-oji „Ladoga“

Tūkstančiai rusų šeštadienį ryte susirinko į patį Sankt Peterburgo centrą šalia Švento Izaoko katedros, kur vyko iškilminga maratono „Ladoga Trophy 2016“ atidarymo šventė.

„Ši „Ladoga“ yra ypatinga. Vien tuo, kad tai ne 16-ta, ne 18-ta, o jubiliejinė – 20-ta. Čia susirinko rekordinis dalyvių kiekis. Joje mes pirmą kartą turime dviračių įskaitą, kurią, beje, sugalvojo lietuviai. Taip pat niekada iki šiol neturėjome tokio gražaus ir iškilmingo starto, prie kurio prisidėjo ir miesto valdžia,“ – sakė maratono organizatorius Jurijus Ovčinikovas.

Aplink švento Izaoko cerkvę išsirikiavo beveik 300 įvairiausio tipo bekelės lenktynėms skirtų transporto priemonių: nuo dviračių, motociklų, visureigių iki rimtus purvynus, pelkes ir ežerus pervažiuoti sukonstruotų prototipų. Visi jie pervažiavę rampą patraukė į 8 dienų kelionę civilizacijos beveik nepaliestomis vietovėmis aplink didžiausią ežerą Europoje – Ladogą.

Iš viso leistis į šį nuotykį ryžosi iš viso 1 300 žmonių iš 22 pasaulio valstybių. 27 sportininkai – iš Lietuvos.

Rekordinis lietuvių desantas

Didžiausia lietuvių komanda „GoLT“, kurią sudaro net devyni lenktynininkai, važiuos su dviem ratais varomomis transporto priemonėmis. Keturi motociklų ekipažai - Šarūnas Paliokas su Tomu Šipkausku, Aidas Bubinas su Adu Berniumi, Mindaugas Aškelėnas su Mindaugu Gulbinsku ir Paulius Kairavičius su Simonu Ramanausku. Jauniausias, vos 17 metų sulaukęs komandos narys Martynas Dabužinskas važiuos dviračiu.

Dviračių klasėje taip pat rungsis Remigijus Osteika, Tomas Norkus ir Andrius Zalandauskas.

Su automobiliais galingiausioje prototipų klasėje važiuos Vaidotas Paškevičius su Dariumi Danušu, Nerijus Gurklys su Andžiu Zeiza, Antanas Venckus su Remigijumi Kupstu bei Andžejus ir Vitoldas Dzikevičiai. Standartiniais visureigiais pelkėse klampos Rokas Danilevičius su Šarūnu Rakausku ir Jurijus Kovalenka su Justu Seiboku. Turistinėje klasėje orientaciniais įgūdžiais varžovus pranokti sieks Mindaugo Lelio, Vaidoto Mockaus ir Edmundo Mockaus ekipažas.

Naujos trasos

Po starto ceremonijos visas dalyvių konvojus iš Sankt Peterburgo išjudėjo Ladogos ežero link. Ten jau šiandien vyks pirmasis greičio ruožas. Tiek motociklų, tiek automobilių vairuotojai turės įveikti skirtingas, kiek daugiau nei 20 km ilgio trasas.

Organizatorių staigmena 20-oje „Ladogoje“ – net dvi naujos trasos dalyviams.

„Lenktynės visada vykdavo tai į vieną, tai į kitą pusę aplink Ladogos ežerą tomis pačiomis vietovėmis, tik kasmet būdavo pakeičiamos trasos, išdėliojami nauji taškai. Juk viską vykdome gana ribotame gamtos plote, naujas trasas ten surasti sunku. Bet šiemet mums pavyko tą padaryti, ir radome labai gražias, sunkiai pravažiuojamas apylinkes. Dalyviams ir žiūrovams tai tikrai patiks.“ – kalbėjo „Ladoga Trophy“ organizatorius Jurijus Ovčinikovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas