Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Benediktą Čirbą ir jo varžovus Suomijoje plakė lietus bei techninės nesėkmės

Liepos 5-6 dienomis, „Power Park“ atrakcionų parke esančioje Mika Salo trasoje, Suomijoje, praūžė 3-iasis „Drift Masters Grand Prix“ etapas.
Benedikto Čirbos startas „Drift Masters“ etape Suomijoje
Benedikto Čirbos startas „Drift Masters“ etape Suomijoje / Kuittinen photography nuotr.
Temos: 2 Driftas Autosportas

Vienintelis Lietuvos atstovas Benediktas Čirba etape užėmė 7-ąją vietą ir bendroje sezono įskaitos lentelėje pakilo į 6 geriausių Europos šonaslydininkų gretas, surinkęs 138 taškus.

Lietingos treniruotės ir kvalifikacija

Po ispaniško karščio pirmame čempionato etape ir lietingos Airijos antrame – atrodė, jog Benediktas ir komanda pasiruošę bet kam. Su nusiteikimu parodyti gerą rezultatą, lietuvis kibo į darbus dar penktadienį: treniruotėms pilotas jau buvo pasiruošęs nuo ryto. Nors iš pradžių lepino saulė, oras staiga ėmė keistis. Tokios oro sąlygos itin apsunkino etapą visiems čempionato dalyviams. Trasos danga vietomis buvo šlapia, kitur sausa, bei padengta sluoksniu padangų gumos. Dėl to sukibimo lygis nebuvo vientisas ir vairuotojams pasidarė labai sudėtinga baigti trasą ir išvengti skaudžių avarijų pirmame posūkyje.

Kvalifikacijos metu ėmė lyti tarsi iš kibiro, tad net čempionato favoritams teko pripažinti, jog įveikti trasą reikia didelių pastangų. „Jei matai, kad net James’as Deane’as apsisuka važiuodamas kvalifikacijoje, tikrai supranti, kad sąlygos šiurkščios“, – komentavo "Drift Masters Grand Prix" varžybų pranešėjas Ian’as Waddington’as. Čirba kvalifikacijoje liko 27-as: pirmuoju važiavimu surinko 65 taškus, antruoju – 83,5 taško.

Techniniai nesklandumai lydėję porinius važiavimus

Top32 etape Benediktas susitiko su vengru Kevin Piskolty. Tačiau porinis važiavimas 15 numeriu pažymėtai porai nepavyko – šildant padangas prieš kovą Vengrijos atstovo automobilyje lūžo pusašis, todėl Benediktas, ramiai pravažiavęs trasos konfigūraciją vienas, be kovos pateko į Top16 formatą. „Labai gaila, kad taip nutiko. Nesinori to vadinti laimėjimu, mieliau būčiau iškovojęs tą kelialapį trasoje. Suprantu kaip jaučiasi Kevin’as“, – dalijosi B. Čirba

Top16 lietuvis susitiko su jauniausiu čempionato vairuotoju, airiu, Conor Falvey. Prasidėjus kovai C. Falvey kliudė blokinę sieną. Dėl to skilo jo bolido radiatorius ir ant trasos dangos išsiliejo aušinimo skystis. Falvey automobilį tvarkė dar Top32 kovose, tad šis smūgis airiui buvo lemiamas: teisėjų sprendimu, bolido būklė per daug pavojinga tęsti ateinančias kovas, todėl B. Čirba, ir pats patyręs techninių gedimų, gavo dar vieną kelialapį į kitą etapą, be porinės kovos.

Top8 Benediktas prie starto linijos stojo su suomiu Lauri Heinonen. Ir netikėta sėkmė apleido lietuvį – techninius kaprizus rodęs BMW E92 „Eurofighter“ bolidas prarado galią porinio važiavimo pradžioje ir neužbaigtas Čirbos važiavimas lėmė Suomijos atstovo laimėjimą.

Suomiškas drifto šėlsmas

Etapo nugalėtoju tapo suomis Lauri Heinonen. Tai buvo itin emocionalus momentas visiems susirinkusiems: šonaslydžio fanų griausmas tribūnose buvo girdimas iš visų „Power Park“ kampelių. „Net plaukai šiaušiasi“ – kabėjo Benediktas – „Nežinau ar ką nors panašaus yra tekę pamatyti“.

Ant antrojo podiumo laiptelio Mika Salo trasoje lipo Airijos atstovas Duane Mckeever, trečias – svečio kortą gavęs airis James Deane.

Ketvirtas "Drift Masters Grand Prix" čempionato etapas vyks kaimyninėje Latvijoje, Bikerniekų trasoje, rugpjūčio 2-3 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas