Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Čirba Europos šonaslydžio čempionate startuoja nauja raketa

Jau šį savaitgalį, gegužės 6-7 dienomis, Airijoje įvyks Europos šonaslydžio čempionato sezono atidarymas. Tarp 50-ies stipriausių šonaslydžio virtuozų ir lietuvio – Benedikto Čirbos pavardė, kuris šiemet į trasą sugrįžta su nauju BMW E92 Eurofighter.
Naujas Benedikto Čirbos drifto BMW E92 Eurofighter.
Naujas Benedikto Čirbos drifto BMW E92 Eurofighter. / Manto Kerevičiaus nuotr.

Seną drifto bolidą pardavė vos per porą dienų

Dar žiemą B. Čirba su senuoju BMW E92 Eurofighter kopė link pergalių „Tarptautiniame Omano drifto čempionate“. Ir nors technikos atsinaujinimas jau gerokai anksčiau buvo numatytas planuose, sportininkas nesitikėjo, kad po čempionato ledai pajudės taip greitai.

Tik grįžęs iš Omano, lenktynininkas patalpino skelbimą, o vos per dvi dienas atsirado ir naujasis jo šeimininkas iš Taivano. Nepaisant to, kad BMW E92 dar net nebuvo pasiekęs Lietuvos, bolidu susidomėjusio taivaniečio tai nesustabdė. Automobilis buvo parduotas, o B. Čirbai ir komandai neliko kito kelio, kaip tik sutelkti visus pajėgumus naujo bolido paruošimui.

Nors įvykių seka pasikoregavo, tokį scenarijų B. Čirbos techninė komanda jau buvo nusimačiusi, o pagrindai jau buvo paruošti. „Planus parduoti seną bolidą gvildenome jau kurį laiką, be to jau turėjome pasiruošę ir lygiai tokį patį antrą kėbulą su lankais.

Jam užbaigti tik reikėjo daug kruopštaus darbo. Tad įvyko ir senojo pardavimas, ko pasėkoje reikėjo skubiai užbaigti naująjį projektą, kad galėtume dalyvauti „Drift Masters“ varžybose“, – komentavo šonaslydininkas.

Įgyvendinti planus komandai pavyko. Per kiek daugiau nei 2 mėnesius užbaigtą projektą šonaslydžio fanai jau galės išvysti slystantį šonu Airijoje vyksiančiame pirmajame „Drift Masters“ etape. Tiesa, sportininkas šio projekto dar nevadina baigtiniu ir pirmasis pasirodymas trasoje bus ne tik debiutas, bet kartu ir išbandymas, mat iki išvykimo turėjo vos keletą valandų testų, sužadinti automobilio komponentams.

„Gaila, kad testavimams laiko daug nebebuvo ir turim su tuo kylančių rizikų, tačiau aš pilnai pasitikiu savo inžinieriaus Mindaugo darbu ir tikiu, kad viskas bus gerai, o trasos naujokas pademonstruos puikius duomenis. Galiausiai, jau turime susirinkę žinių bagažą ir šis automobilis tikrai turės savo pranašumų – tiek dėl lengvumo, tiek dėl kitų techninių patobulinimų.

Žinoma, kol kas jis nebus galingesnis, nes šį kartą dar išvažiuojame su mūsų atsarginiu 2JZ varikliu, tačiau finaliniai patobulinimai jau netrukus bus įgyvendinti“, – apie naują BMW E92 Eurofighter kalbėjo B. Čirba.

Rekordiniame „Drift Masters“ dalyvių sąraše – kol kas tik viena Lietuvos trispalvė

Gegužės 6 dieną startuojančiame „Drift Masters“ Europos čempionate ir šiemet netrūks naujienų. Sportininkai bolidų arklius ganys net 6-iose skirtingose trasose. Kaip ir pernai sezonas prasidės Airijoje, o užsibaigs Lenkijoje. Prie jau visiems gerai pažįstamų ir pamėgtų Bikernieki (Latvijoje) ir Feropolio (Vokietijoje) trasų, lauks vis dar nauja – Švedijos ir prie šių metų lokacijų prisidėjusi – Suomijos trasos.

2023 m. „Drift Masters“ Europos čempionato etapų datos:
• 2023 05 06/07 Airija, „Mondello park“
• 2023 06 09/10 Švedija , „Drivecenter Arena“
• 2023 07 07/08 Suomija, „Power Park“
• 2023 07 29/30 Latvija, „Bikernieki“
• 2023 08 17/19 Vokietija, „Ferropolis“
• 2023 09 15/16 Lenkija, „PCE Narodowy“.

Čempionate šiemet ir rekordinis dalyvių sąrašas, kurį sudaro 50 lenktynininkų iš 20 šalių. Anot organizatorių, šio sezono sudėtis yra viena įdomiausių ir konkurencingiausių kada nors surinktų drifto pasaulyje - nuo čempiono, lenko – Piotro Wiecek iki gerbėjų numylėtinio, japono – Naoki Nakamura, airių brolių Jack ir Conor Shanahan bei lietuvio Benedikto Čirbos.

Tiesa, B. Čirba kol kas yra vienintelis lietuvis čempionato dalyvių sąraše, tačiau sezono eigoje, dalyvių stovykla dar gali pasipildyti ir naujomis pavardėmis.

Kaip šį savaitgalį Lietuvos atstovui seksis su naujuoju BMW E92 Eurofighter bus galima stebėti tiesioginių Red Bull TV transliacijų metu tiek šeštadienį, tiek sekmadienį.

VIDEO: Gaminam naują BMW E92 Eurofighter | I dalis | Benediktas Čirba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas