Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Benediktas Vanagas apie devintą Dakaro etapą: lėkėm ore pakankamai dažnai

Po devintojo Dakaro ralio etapo Benediktas Vanagas sakė, kad tai buvo labai gražus greičio ruožas, jų pačių greitis buvo įspūdingas, va tik su navigacija būtų problemų. Etapą ekipažas baigė 22-i, tačiau bendroje įskaitoje jie vis dar dešimtuke.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Devintame etape ralio dalyviai vėl grįžta į istorinę Alulą. Dalyvių iš viso čia laukė 661 km atstumas.

B.Vanagas ir K.Sikkas 417 km ilgio trasą įveikė per 4 val. 46 min. 58 sek. ir nuo lenktynių lyderio Sebastiano Loebo atsiliko beveik pusvalandžiu.

Finiše išlipęs iš automobilio Benediktas Vanagas šypsojosi – pats greičio ruožas jam labai patiko.

„Greičio ruožas tai kosminis, toks gražus, toks techniškas, toks greitas.

Mes skridom, kaip čia pasakyti – ore pakankamai dažnai. Turėjau kokias tris tokias ohohoho situacijas, kur per visą Dakarą nebuvau turėjęs. Bet išsivaldėm“, – kalbėjo Benediktas.

Vis dėlto diena nebuvo tokia sėkminga, kaip galėjo atrodyti: „Bėdelė, kad truputį klystam su navigavimu ir manau, kad tai mums gali pakišti koją... Nes šiandien tikrai iššvaistėm nemažai laiko.

Reikia žiūrėti, kas darosi aplinkui, ir tada kažkokius sprendimus priiminėti. Bet šiaip diena tokia, važiuot labai patiko, o visa kita susitvarkysim.“

B.Vanagas patvirtino, kad visus kelio taškus jie su Kuldaru Sikku rado, tik prie kai kurių sugaišo daug laiko.

Apie pačią trasą jis sakė taip: „Smėlio buvo pakankamai nemažai, akmenų buvo labai daug, tik tie akmenys buvo tokie, kad Puntukas tūkstantį kartų mažesnis už tuos akmenis, per kuriuos mes važiavome. Važiuoji ir žemė yra vienas didelis akmuo.

Tikrai labai gražus greičio ruožas, gaila tik, kad ne mūsų šiandien.“

Panašu, kad artėjant Dakaro finišui, sausio 19-ajai, konkurencija dėl TOP dešimtuko tik augs. Iki devintojo etapo pradžios nuo B.Vanago 25 min. ir 47 sek. atsilikęs Kirgizijai atstovaujantis Denisas Krotovas šiandien finišavo septintas ir laiko skirtumą sumažino iki 6 min. 43 sek.

Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas ir toliau susiduria su technikos nesklandumais. Įveikus 20 kilometrų dingo automobilio trauka, ekipažas savomis jėgomis pakeitė pusašį, tačiau problemos tai neišsprendė.

„Su Aisvydu pasitarėme, ar pora valandų laukti serviso sunkvežimio ir rytoj startuoti iš galo, ar tiesiog važiuoti į bivaką, – nusiminęs pasakojo V.Jurkevičius. – Nusprendėm, kad nėra prasmės kankintis, nes rytoj vis tiek startuotume iš galo.“

VIDEO: Vladas Jurkevičius: pusašis nusisuko, bet jei leis – startuosim rytoj vėl

Iki sudėtingiausių planetos lenktynių pabaigos lieka vos trys etapai. Trečiadienį, sausio 17-ąją, Dakaro lenktynininkų laukia dešimtasis greičio ruožas. Tądien ekipažai turės įveikti 241 km pervažiavimų ir 371 km įskaitinių kilometrų.

Organizatoriai pasakoja, kad ši diena bus kupina ne tik akmenų, bet ir navigacinių kliūčių. Dakaro nugalėtojai paaiškės penktadienį, sausio 19-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas