Benediktui Vanagui pasirodymas „Italian Baja“ baigėsi anksčiau, nei tikėjosi

Savaitgalį „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ ekipažas dalyvavo antrajame FIA Europos bajų taurės etape Italijoje.
Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas – Italian Baja
Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas – Italian Baja / V.Pilkausko nuotr.

Daugiau naujienų apie automobilius – rubrikoje GAZAS.LT

Benedikto Vanago ir šturmano iš Estijos Kuldaro Sikko tandemas, susidūręs su techniniais iššūkiais, buvo priverstas varžybas užbaigti anksčiau laiko.

Šeštadienį, liepos 6-ąją, vyko antroji ir pagrindinė „Italian Baja“ lenktynių diena, per kurią dalyviai turėjo įveikti beveik 300 kilometrų distanciją. Trasa buvo sudėtinga dėl užtvindytų vietovių ir upių, kurių lygis pakilo dėl praėjusiomis savaitėmis Šiaurės Italiją skandinusių liūčių.

Sėkmingai užbaigęs prologo etapą ir užėmęs antrąją vietą, Benedikto Vanago ir šturmano Kuldaro Sikko ekipažas turėjo galimybę rinktis startinę poziciją, todėl liepos 6-ąją prie starto linijos stojo pirmi.

Pirmojo ruožo pradžioje „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komanda susidūrė su techninėmis variklio problemomis. Įveikus vieną iš brastų, į variklį pateko vandens ir jis nustojo veikti. Dėl šio incidento ekipažas buvo priverstas varžybas baigti anksčiau.

Benediktas Vanagas, komandos vedlys, teigė:

„Šiame greičio ruože panašių ir dar didesnių bėdų turėjo visi lenktynių lyderiai. Tai, žinoma, neguodžia. Jau dabar konsultuojamės su gamykliniais inžinieriais, kad neturėtume tokių iššūkių ateityje. Ši situacija nėra skani, bet tai tik kelio dalis.“

Kitas FIA Europos bajų taurės etapas vyks rugpjūčio 8-10 dienomis Vengrijos Varpalotos apylinkėse, netoli didžiausio Vidurio Europos ežero – Balatono. „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komanda yra įtraukusi šias Tarptautinės automobilių federacijos rengiamas pirmenybes į pasiruošimo artėjančiam Dakarui programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas