Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bulių kautynių“ sezonas Aleksandrijos trasoje pradėtas su gausybe virtimų

Praėjusį sekmadienį Šiaulių pašonėje esančioje Aleksandrijos trasoje įvyko pirmasis šių metų „Bulių kautynių“ ir „Bulių be kontaktų“ etapas. Gausiai susirinkę dalyviai čia dovanojo daug kvapą gniaužiančių momentų šio sporto per žiemą pasiilgusiai publikai ir pasidalijo pirmuosius sezono taškus.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Per dieną dalyviams teko įveikti du kvalifikacinius važiavimus ir finalą, o varžybos tradiciškai prasidėjo nuo burtų traukimo. Kadangi šioje disciplinoje nėra chronometruojamų važiavimų prieš kvalifikaciją, būtent burtai lemia dalyvių starto pozicijas dienos pradžioje.

Kadangi Aleksandrijos trasa yra pakankamai trumpa, turinti minkštą dangą, čia lenkimus atlikti yra pakankamai sudėtinga, todėl sėkmingi burtai ir juose laimėta aukšta vieta šįkart lėmė išties daug.

„Bulių be kontaktų“, kur varžomasi pagal autokroso taisykles, Moterų ir jaunimo jungtinėje klasėje triumfavo Matas Rimkus, kuris finale už savęs paliko Lėją Vareikatę. Pastaroji ilgą laiką važiavo trečia, tačiau iki tol antroje pozicijoje važiavusi Monika Šlepikaitė susidūrė su pavarų perjungimo problemomis ir buvo priversta užleisti antrąją vietą jaunajai lenktynininkei iš Kupiškio.

„Bulių be kontaktų“ klasėje 1,6 nugalėtoju tapo Martynas Turka. Nors jis visą dieną jis laikėsi Gedimino Grebnicko šešėlyje, finale jam pavyko geriau startuoti ir iškovotos pirmosios pozicijos jis jau nebeatidavė iki pat šachmatinės vėliavos mosto. Trečią rezultatą šioje klasėje pademonstravo Deividas Tomas Mikalajūnas.

„Bulių be kontaktų“ klasėje 2,0 triumfavo užtikrintai visą dieną važiavęs Gaudentas Kavaliauskas. Jis už savęs išlaikė artimiausią persekiotoją Karolį Adomaitį, o trečiasis finišo liniją kirto Andrius Lagunovas. Beje, pastarasis į prizininkų gretas prasimušė tik finale, nes iki tol abi kvalifikacijas baigė rikiuotės viduryje. Tačiau varžovų klaidos bei gedimai finale Andriui Lagunovui atvėrė kelią ant prizininkų pakylos.

„Bulių be kontaktų“ klasėje „OPEN“ vienvaldžiu lyderiu visą dieną buvo panevėžietis Donatas Stašiūnas-Žvėris, šiais metais minintis 20 metų sukaktį dalyvaujant „Bulių kautynėse“. Antroje vietoje finišavo taip pat didesnio pasipriešinimo iš varžovų nesulaukęs Andrius Prichodko. Ant trečiosios vietos laiptelio žengė Paulius Jurevičius.

„Bulių be kontaktų“ klasėje RWD nugalėtoju be didesnio vargo tapo Rokas Vaitekūnas. Jis finale įveikė Valdą Žemaičiūną, o trečiosios vietos taurę atsiėmė finale gedimą patyręs Stasys Petriškis.

„Bulių be kontaktų“ standartinių automobilių įskaitoje laimėtoju tapo Keiras Skulskis. Antroje vietoje finišavo Eglė Strumskytė, kuri kvalifikacijose taip pat buvo prasibrovusi į lyderės poziciją, tačiau finale jos neišsaugojo. Trečiosios vietos taurė įteikta Kornelijui Liutvinui.

„Bulių kautynių“ sunkiųjų bulių kategorijoje triumfavo panevėžietis Irmantas Šuminskas, kuris finale atliko daugiausiai manevrų kovojant su oponentais. Antroje vietoje įsitvirtino Audrius Lašas, o trečias liko Renatas Norvaišas.

„Bulių kautynių“ lengvųjų bulių įskaitoje finale itin sužibėjo Gytis Adomaitis. Jis uždirbo gausybę taškų ne tik apsukdamas ar nustumdamas varžovus, bet papildė savo naudingumo balų sąskaitą atlikdamas net du savaiminius apsivertimus. Antras čia buvo Arnoldas Zolubas, o trečiosios vietos taurę į viršų kėlė Karolis Steponas.

Kitas, jau antrasis „Bulių kautynių“ ir „Kroso be kontaktų“ etapas įvyks gegužės 26-ą dieną, sekmadienį Ramygalos autokroso trasoje. Šio renginio išvakarėse, šeštadienį šioje trasoje taip pat vyks ir Lietuvos automobilių Mini kroso bei Aukštaitijos automobilių kroso taurės varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas