Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čempionų taurę į Lietuvą atvežęs Dominykas Butvilas: „Smagu tapti šio ralio istorijos dalimi“

Gegužės 18-19 d. vykusiame ketvirtajame Latvijos ralio čempionato etape, Talsi ralyje sėkmingiausiai iš lietuvių ekipažų pasirodė Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius. „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobiliu važiuojantys sportininkai finišavo penki bendroje įskaitoje, tačiau buvo pirmi R4 grupėje. Taip pat į Lietuvą atgabeno iškovotą Čempionų taurę.
Dominykas Butvilas su iškovota Čempionų iššūkio taure rankose
Dominykas Butvilas su iškovota Čempionų iššūkio taure rankose / (nuotr. Aigaro Tidmanio/go4speed.lv)

„Pati taurė, galima sakyti, prestižinė. Talsio gyventojai ir ralio organizatoriai šį apdovanojimą labai vertina, jis tikrai reikšmingas. Su Renatu esame laimingi galėdami įrašyti savo vardus į taip vadinamą „Čempionų knygą“. Kiti nugalėtojai matys mūsų vardus ant savo taurės. Įeiname į šio ralio istoriją, labai malonu prie to prisidėti ir vėl atvežti taurę į Lietuvą“, – taip apdovanojimą įvertino D.Butvilas.

Kovoje dėl taurės lietuviai įveikė tris užsienio šalių čempionų ekipažus. Pirmą dieną pirmavę estai Raineris Ausas ir Simo Koskinenas sekmadienį sulaužė ratą specialiame greičio ruože ir prarado daug laiko. Slovakų čempionai Tomašas Ondrejus ir Adamas Gomoris dėl variklio gedimo iš lenktynių pasitraukė dar pirmąją dieną.

Arčiausiai lietuvių bendroje įskaitoje liko rusų čempionai Gregorijus Trebugovas ir Elena Vasilenko. Šis ekipažas nuo D.Butvilo ir R. Vaitkevičiaus atsiliko 3 min 30,75 s.

(nuotr. Aigaro Tidmanio/go4speed.lv)/Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius
(nuotr. Aigaro Tidmanio/go4speed.lv)/Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius

Kalbėdamas apie savo pasirodymą Talsi ralyje D.Butvilas sakė, kad nors tai buvo pirmos varžybos žvyro danga persėdus į kitos klasės automobilį ir iš pradžių buvo siekiama surasti savo greitį, visgi ekipažas nesnaudė ir jau pirmą dieną pademonstravo solidų greitį.

Anot D. Butvilo, sekmadienį buvo kiek sunkiau įsivažiuoti. Didžiausią dėmesį lietuvių ekipažas skyrė paskutiniam, pačiam ilgiausiam greičio ruožui. Kaip pasakojo lenktynininkas, laikantis tokios konservatyvios taktikos priešpaskutinį etapą varžovai, tarp jų ir Vytautas Švedas, priartėjo, todėl lenktynių pabaigoje teko kaip reikiant paspausti.

Antrą ralio dieną pradėjo kaisti „Mitsubishi Lancer Eco X“ variklis. Kaip tikino D.Butvilas, paskutinį greičio ruožą teko baigti esant ribinei aušinimo skysčio temperatūrai. Anot lenktynininko, Talsi ralis buvo naudingas ir dėl galimybės išbandyti techniką, kurios gedimai ruošiantis „Vilniaus raliui“ bus šalinami.

Trečiajame Leituvos ralio čempionate B.Butvilas su R.Vaitkevičiumi ketina startuoti važiuodami ne mažesniu greičiu, nei finišavo Latvijoje.    
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas