Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Centrinės Europos ralis: S.Ogier problemos ir didelė E.Lappi avarija

Penktadienį siauruose Čekijos užmiesčio keliukuose nepralenkiamas buvo Kalle Rovanpera. Sebastienas Ogier bandymas jį pavyti pramušė padangą, o Esapekka Lappi net sudaužė savo automobilį. Tuo tarpu dėl titulo dar kovojantis Elfynas Evansas važiavo itin atsargiai.
Esapeka Lappi Centrinės Europos ralyje (WRC)
Esapeka Lappi Centrinės Europos ralyje (WRC) / Imago / Scanpix nuotr.

Antros ralio dienos apžvalga

Pirmuose pirmo dienos GR kilometruose S.Ogier pramušęs padangą prarado 41 sek. Kitame GR praradęs dar tiek pat nukrito iš P3 iki P10. Tris GR iš eilės laimėjęs K.Rovanpera tapo ralio lyderiu ir susikrovė apie 30 sek. persvarą. SS5 į rimtą avariją pakliuvo nuo kelio nuslydęs E.Lappi (iki avarijos buvo P3 ralyje). Visos dienos metu pretendentas į titulą E.Evansas važiavo itin atsargiai, tokiu būdu negalėdamas savo tempu prilygti K.Rovanperai ir konkuravo daugiau su T.Neuville dėl antrosios vietos bendroje ralio įskaitoje.

SS7 ir SS8

Atrodė, kad SS7 metu kiek apsipratęs su slidžiu ir kiek purvu padengtu asfaltu, K.Rovanpera vėl pasijautė savo stichijoje. Minėtame GR jaunasis suomis aplenkė T.Neuville 8, o E.Evansą 9,7 sekundėmis.

SS8 kiek pasitempė šiame ruože laimėjęs T.Neuville. Nors ir K.Rovanperą aplenkė tik 1,1 sek, E.Evansą belgas pranoko 11,1 sek. skirtumu ir dėl to pakilo į P2 ralyje.

Centrinės Europos ralio rezultatai po SS8:

Centrinės Europos ralio rezultatai po SS8
Centrinės Europos ralio rezultatai po SS8

Kaip atrodė penktadienio greičio ruožai? Vaizdo įraše pamatysite kelis fragmentus iš Centrinės Europos ralio, užfiksuotus K.Rovanperos automobilyje esančios vaizdo kameros:

SS6 buvo atšauktas

Įpusėjus šiam greičio ruožui jis dėl pačių žiūrovų saugumo buvo atšauktas. Tarp šešių dar spėjusių startuoti sportininkų greičiausiu buvo E.Evansas. Tiesa, jis P3 finišą pasiekusį K.Rovanperą aplenkė vos 1,7 sek. skirtumu.

„Nors kelio danga po truputį džiūsta, ant jos yra nemažai purvo, dėl ko yra labai slidu. Tikiuosi, kad likusiuose greičio ruožuose situacija bus geresnė“, - sakė K.Rovanpera.

SS5 E.Lappi avarija ir trečia K.Rovanperos pergalė iš eilės

Nors viename iš posūkių K.Rovanpera padarė nedidelę klaidelę kiek pavėluodamas stabdyti, vis tiek sugebėjo laimėti trečią GR iš eilės.

Dar 6,4 sek. jam pralošęs E.Evansas po finišo vėl pažymėjo, kad labiausiai trukdė pats sau, važiuodamas perdėtai atsargiai. Panašu, kad Elfyną spaudimas kovojant dėl čempiono veikia labiau nei K.Rovanperą.

Nuo kelio SS6 metu nuvažiavo E.Lappi ekipažas. Labai liūdna suomio ralio pabaiga žinant, kad trečioje pozicijoje iki tol bendroje įskaitoje buvęs sportininkas buvo vienas iš nedaugelio vairuotojų, galėjusių savo tempu konkuruoti su K.Rovanpera.

E.Lappi paaiškinimas:

SS3 ir SS4 S.Ogier pramušė padangą, o E.Evanso padėtis komplikavosi

Nuostabiai antrą ralio dieną pradėjo SS3 ir SS4 ruožuose laimėjęs K.Rovanpera. Po pirmų dviejų GR jis savo vienintelį konkurentą dar kovojant dėl čempiono titulo (E.Evansą) lenkė 22,8 sek. persvara.

Jei pirmame dienos GR E.Evansas nusileido suomiui tik keliomis sekundėmis, SS4 atsiliko jau net 14,6 sek. Žurnalistų paklaustas kokios to priežastys velsietis tik atsakė: „Neturėjau jokių problemų, tiesiog buvau atsargus. Tai viskas.“

Jau pirmame dienos greičio ruože (SS3), dar pačioje ruožo pradžioje S.Ogier pramušė padangą. Didelę dalį 13,66 km ilgio ruožo drastiškai sumažintu tempu važiavęs prancūzas prarado net 41,9 sek.

SS4 praradęs dar 41 sek. S.Ogier negalėjo paaiškinti to priežasčių. Iš ryte dar užimtos P3 į dešimtą vietą nukritęs legendinis ralistas tikrai norėjo ne tokios varžybų pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas