Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Centrinės Europos WRC ralis: po nedidelės S.Ogier klaidos, priekyje T.Neuville

Po dviejų greičio ruožų ketvirtadienį, antrą ralio dieną prasidėjo tikrasis Centrinės Europos ralis, kuriame stebėsime čempionato lyderio T.Neuville ir jo artimiausių persekiotojų kovą dėl čempiono titulo. Kviečiame jungtis prie mūsų ir visos dienos metu kartu 15min portale stebėti ralio eigą.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.

Anksčiau rašėme apie „Hyundai“ sprendžiamą svarbią dilemą: siūlyti A.Fourmaux vietą komandoje kaip pastoviam trečiam komandos nariui ar toliau rotuoti trečiu automobiliu važiuojančius sportininkus (šiemet jų sudėtyje jau startavo E.Lappi, D.Sordo ir A.Mikkelsenas).

SS7 ruožo pradžia 17:14 val. Lietuvos laiku.

SS6 T.Neuville toliau tolo nuo O.Tanako

Sportininkai jau trečią kartą kartojo važiavimą šiame „Klatovy“ ruože. Nors ir laimėjo T.Katsuta, jį nuo lyderio vis tiek dar skyrė 18,7 sek.

Šį kartą T.Neuville (P2 ruože) 0,6 sek. aplenkė S.Ogier, tokiu būdu išlaikydamas turimą ralio lyderio poziciją.

Trečią kartą tuo pačiu GR važiavęs T.Neuville priekaištavo organizatoriams: „Nemanau, kad reiktų daugiau nei du kartus važiuoti tuo pačiu ruožu. Buvo kiek nuobodu, plius šiam ruožui niekaip nepavyko tinkamai sureguliuoti automobilio, kadangi kelio danga buvo itin nelygi.“

Bendra įskaita po SS6
Bendra įskaita po SS6

SS5 į priekį išsiveržė T.Neuville

Labai svarbus greičio ruožas. Daugelis vairuotojų skundėsi nuolat kintančiu sukibimu ant slidžių kelią nuklojusį rudeninių lapų. Vis dėl ruože laimėjo O.Tanakas (pakilo į P3 ralio įskaitoje), o vos 0,3 sek. nuo jo atsilikęs T.Neuville perėmė ralio lyderio poziciją.

Vienoje sankryžų suklydęs S.Ogier pralošė belgui 3 sek. ir dėl to nukrito į P2 bendroje įskaitoje.

Prisipažinęs, kad važiavo perdėtai atsargiai E.Evansas lyderiui prarado net 6,1 sek.

Slystelėjęs į šalia kelio buvusią tvorą atsitrenkė ir savo automobilį sudaužė A.Mikkelsenas.

Taip pat iš kelių sekundžių intervale buvusio lyderių penketuko, šio GR metu pasitraukė T.Katsuta, kuris grubiai suklydęs vienoje sankryžų atsiliko net 15,4 sek.

SS4

Net 26,69 km ilgio GR, kurio kiek prisibijojo ralistai. Nepaisant ilgo ruožo nuotolio, tarp ralio lyderių vis vien išliko nedideli laiko tarpai. Pirmasis startavęs labai konkurencingą laiką užfiksavo T.Neuville (P2 bendroje įskaitoje), belgui SS4 nusileido ir viename posūkių slystelėjęs S.Ogier.

S.Ogier slystelėjimas:

Tuo tarpu prieš tai gyręs už drąsą S.Ogier, šį sykį ruože laimėjo E.Evansas. Tai jam leido pakilti į P3 bendroje įskaitoje. Apskritai, trys greičiausi ralistai po šio GR tilpo į vos sekundės intervalą!

Akivaizdu, kad šiame ruože problemų turėjo A.Fourmaux, praradęs lyderiui net 19,1 sek.! Finišavęs prancūzas skundėsi, kad visiškai nejaučia automobilio.

SS3

Penktadienį ralistai pradėjo važiuodami tame pačiame GR, kur jau važiavo ketvirtadienio vakare. Vėl laimėjo ralio lyderis S.Ogier, o E.Evansas (P3 ruože ir 2,2 sek atsilikimas) jį gyrė už drąsą.

Jei 3,7 sek. lyderiui praradęs S.Pajari prasitarė apie ruožo viduryje prarastą hibridinę variklio sistemą, tai 5,9 sek. praradęs A.Fourmaux negalėjo paaiškinti savo atsilikimo priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito