Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Charakteringa slalomo čempionato etapo Kaune trasa klupdė ir sezono lyderius

Praėjusį šeštadienį Kauno Technikos profesinio mokymo centro aikštelėje įvyko penktasis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas. Priešpaskutines šių metų sezono varžybas čia surengė „Kauno autoklubas“.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomas Pošiūnas Photography nuotr.

Šios varžybos Kaune buvo penktasis iš šešių, 2021-ųjų metų Lietuvos automobilių slalomo čempionato kalendoriuje numatytų etapų, tad čia buvo galima laukti itin atkaklios kovos ne tik dėl prizinių pozicijų, bet ir dėl metinės rikiuotės taškų. Varžybas organizavęs „Kauno autoklubas“ dalyviams čia pasiūlė itin charakteringą trasą, kurioje daugeliui automobilių pakako pirmosios pavaros, o vairuotojams reikėjo pademonstruoti meistriškumą naudojant rankinį stabdį.

Šis etapas pasižymėjo klaidų skaičiumi. Daugelis dalyvių neišvengė baudų, kurios buvo skiriamos už pajudintas ar nuverstas kūgines gaireles. Tarp klydusių buvo tiek naujokai ar mažiau patyrę dalyviai, tiek šio sezono lyderiai ir favoritai.

Per dieną dalyviams reikėjo įveikti dvi skirtingas trasas, o galiausiai nugalėtojai ir prizininkai paaiškėjo susumavus visų važiavimų rezultatus. Nors sinoptikai žadėjo lietų, o kai kurie dalyviai tam pasiruošė atsiveždami šlapiai dangai skirtas padangas, vėjas jokio debesies virš Kauno neatnešė iki pat varžybų pabaigos.

Priekine ašimi varomų automobilių įskaitoje startavo 21 dalyvis, o geriausiai čia pasirodė nuo pat pirmojo važiavimo stabilų tempą demonstravęs ir klaidų išvengęs panevėžietis Darius Gutauskas su „Honda CRX“. Analogišką automobilį vairavęs Alfredas Štaras iškovojo antrąją poziciją, o ant trečiosios vietos laiptelio žengė Tomas Markelevičius, vairavęs „Mitsubishi Colt“.

Galine ašimi varomų automobilių įskaitoje susibūrė 16 dalyvių ir čia vieninteliu klaidų išvengusiu prizininku tapo pirmąją vietą iškovojęs Darius Morkūnas, vairavęs „Mazda MX-5 Miata“. Antrąjį rezultatą užfiksavo šiemet itin sparčiai progresuojantis Ovidijus Vaštakas su BMW. Trečiosios vietos taurę iškovojo Rytis Jankevičius su „Mazda MX-5 Miata“, kuris vos 0,08 sek. pranoko Arnoldą Pukį.

Visų varančiųjų ratų įskaitoje startavo dešimt dalyvių, o etapą laimėjo Vytis Pauliukonis su „Subaru Impreza“. Analogišką automobilį vairavęs Andrius Antanaitis jam nusileido pusantros sekundės, o klaidą trečiame važiavime padariusiam bei brangias sekundes iššvaisčiusiam Tomui Markelevičiui su „Toyota GR Yaris“ teko tenkintis trečiosios vietos taure.

Tačiau Andrius Antanaitis atsigriebė OPEN klasėje, kur nė sykio nesuklydęs užsitikrino pirmąją vietą. Kiek daugiau nei dviem sekundėmis jis įveikė Darių Morkūną. Ant trečiosios vietos laiptelio prasibrovė Arnoldas Pukys.

Moterų įskaitoje etapą Kaune laimėjo Evelina Drilingienė, vairavusi „Mitsubishi Colt“. Ji net 14,5 sek. pranoko antrąją vietą laimėjusią Kristiną Kučinskaitę su „Honda CRX“. Trečiosios vietos taurę iškovojo „Mazda MX-5 Miata“ vairavusi Modesta Nartinova. Ji antrai vietai nusileido kiek daugiau nei 3 sek.

Jaunių įskaitoje startavo tik trys dalyviai, todėl jie kovojo tik dėl etapo taurių, bet negalėjo pretenduoti į metinės įskaitos taškus. Nugalėtoju čia tapo Agnius Narbutas, kuris net ir su penkių sekundžių bauda 11 sek. pranašumu aplenkė Luką Nevulį. Trečioje vietoje pasirodymą baigė Gertrūda Laurinavičiūtė.

Atskiroje klasėje dėl papildomų taurių varžėsi trys Kauno Technikos profesinio mokymo centro studentai. Geriausiai pasirodyti pavyko Deividui Palubinskui, kuris už savęs paliko Arvydą Misevičių bei Beną Mikšį.

Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka
Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka

Varžybas organizavusio „Kauno autoklubo“ partneriai „Ignera“ taip pat įsteigė ir dar vieną komplektą taurių. Jos buvo skirtos trims absoliučiai greičiausiems varžybų dalyviams. Absoliučiu etapo nugalėtoju tapo Andrius Antanaitis, antrą rezultatą užfiksavo Darius Morkūnas, o trečiosios vietos taurę laimėjo Darius Gutauskas.

Komandinėje įskaitoje penktasis etapas buvo sėkmingiausias „Pakruojo ASK“ komandos nariams, kurie surinko 50 taškų ir iškovojo pirmąją vietą. Su 47 taškais antri finišavo „Kauno autoklubo“ nariai, o nuo jų dviem taškais atsiliko ir trečiąją vietą užėmė „Ekroso“ ekipos atstovai.

Nugalėtojams ir prizininkams taures bei varžybų rėmėjų prizus įteikė Kauno Technikos profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotoja Laura Kižė bei Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius.

Šeštasis, finalinis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas įvyks spalio 16-ą dieną. Dalyviai dėl taurių ir paskutinių sezono taškų kovos Panevėžio darbo rinkos mokymo centro autodrome, kur jau vyko vienas iš sezono etapų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas