Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Drama Čilės WRC ralyje – padangas prakirto S.Ogier ir M.Sesksas

Ketvirtadienį Čilės ralio prologe greičiausias buvo E.Lappi, nuo jo ne itin daug atsiliko P2 finišavęs ir daugelį nustebinęs Martinšas Sesksas. Tuo tarpu penktadienį greičiausiai važiavo „Toyota“ komandos atstovai.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.

SS5

O.Tanakas (P3 ruože) 5,2 sek. sek. skirtumu aplenkė E.Evansą (tik P8 ruože) ir tapo naujuoju ralio lyderio.

Velsietis paklaustas kodėl suprastėjo jo tempas atsakė: „Antroje dienos pusėje nesijaučiu taip gerai, kaip ryte. Su automobiliu viskas gerai, tiesiog reikia saugotis ir pasistengti važiuoti kiek greičiau.“

A.Fourmaux vėlavo startuoti ir dėl to gavo 1 min. baudos. Po šios apmaudžios klaidos prancūzas nugarmėjo į P8 bendroje įskaitoje.

SS4

Šio ruožo metu Kalle Rovanpera netyčia kelių sankirtoje pasuko ne į tą pusę ir dėl to lyderiui prarado 15,8 sek. Po šio nesusipratimo suomis nukrito į P3 bendroje įskaitoje.

Pasinaudojęs K.Rovanperos klaida, į P1 bendroje įskaitoje pakilo visą diena stabiliai važiavęs E.Evansas, tačiau visai koviniu 2,7 sek. atstumu nuo jo buvo Ottas Tanakas.

Būdamas jau visai netoli finišo savo automobilio padangą apgadino ir dėl to 27 sek. prarado E.Lappi.

SS3 metu M.Seskso patirtos avarijos vaizdo įrašas:

SS3 S.Ogier prakirto padangą!

Padangą prakirto S.Ogier. Ratą keisti priverstas prancūzas dėl to šio GR metu lyderiui pralošė net 1 min 48 sek.

S.Ogier klaidos vaizdo įrašas:

Dar labiau nepasisekė M.Sesksui. Padangą net du kartus prakirtęs latvis dėl to prarado net 5 min! Antros atsarginės padangos neturėjęs latvis tik šiaip ne taip pasiekė finišą. Negana to, po to jis su pramušta padanga turėjo nuvažiuot dar apie 40 km iki serviso zonos.

„Ech, pakliuvau į bėda slystelėjęs ant palaido žvyro“, - po finišo sakė Martinšas.

Tuo tarpu nors ir SS3 greičiausiai važiavo K.Rovanpera, bendroje įskaitoje ralio lyderiu išliko šiame ruože P2 finišavęs E.Evansas. Įpusėjus antrą ralio dieną taip pat puikioje trečioje vietoje bendroje įskaitoje buvo ir „Toyota“ debiutantas Sami Pajari (viso nuo ralio lyderio po SS3 atsiliko 6,6 sek.).

Dar šio GR metu labai nustebino G.Munsteris. Jis šiame ruože finišavęs P3 vietoje, bendroje įskaitoje aplenkė net O.Tanaką.

SS2 E.Evanso spurtas

Šiame ruože keturis greičiausius laikus užfiksavo „Toyota“ komandos vairuotojai. Iš dominavusių japonų komandos ralistų greičiausias buvo E.Evansas.

Tuo tarpu S.Ogier po kiekvieno finišo demonstratyviai atsisakė žurnalistams ką nors komentuoti. Taip prancūzas išreiškė savo protestą prieš FIA, kuri kiek anksčiau už jo komentarus prieš Graikijos ralyje dirbusius pareigūnus nubaudė prancūzą 30 tūkst. Eur bauda.

SS1 ruožas buvo atšauktas

Pravažiavus vos trims ekipažams, šis greičio ruožas buvo atšauktas. Greičiausias tai įvyko dėl nesaugaus žiūrovų elgesio trasoje. Daugiausiai iš šios situacijos išlošė T.Neuville. Pirmas startavęs ir kelią valęs sezono lyderis būtų vėliau startavusiems pralošęs nemažai laiko. Dabar nors ir kituose ruožuose jo vis tiek praras, tie praradimai bus nors kiek mažesni, nei galėjo būti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas