Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čilės WRC ralio prologe kiek netikėtai sužibėjo latvis Martinšas Sesksas

Ketvirtadienį prasidėjo Čilės WRC ralis. Pirmą ralio dieną sportininkai startavo išbandyti savo automobilius skirtame prologo greičio ruože.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.

Prologas

Geriausiai po pirmo bandymo pasirodė Kalle Rovanpera, o daugelio netikėtumui, arčiausiai jo buvo P2 vietoje finišavęs, be hibridinės variklio sistemos važiavęs M.Sesksas (atsiliko 3,2 sek.).

P3 vertą laiką pirmu bandymu užfiksavęs E.Evansas sakė: „Labai sunku po GR išlikti pakilios nuotaikos, kai turime tokias sudėtingas sąlygas. Prologo ruože buvo daug palaido žvyro ir dulkių. Manau kaip ir visuose raliuose, čia taip pat bus daug iššūkių. Vietomis yra gana grubi kelio danga, todėl šeštadienį bus labai svarbu atsižvelgti į padangų dėvėjimosi faktorių.“

Antruoju bandymu dauguma sportininkų pagerino savo laikus ir į P1 pakilo geriausią laiką užfiksavęs E.Lappi. Tuo tarpu kontratakavo ir M.Sesksas. Savo laiką nepilnomis 5 sek. pagerinęs latvis išlaikė po pirmo bandymo turėtą P2 vietą. Prie pat jo buvo ir K.Rovanperos laiką pagerinęs S.Pajari.

Akivaizdu, kad problemų su automobiliu turėjo A.Fourmaux, kuris ir savo antru bandymu nuo E.Lappi atsiliko net 31,2 sek. ir buvo aplenktas net dalies „Rally2“ klasės automobilius vairuojančių ralistų.

Prologo rezultatai po antrojo bandymo:

Prologo rezultatai po antrojo bandymo
Prologo rezultatai po antrojo bandymo

Dalyviai

Dalyvių skaičius „Rally1“ kategorijoje Čilėje pasiekė dviženklį skaičių – kadangi startuos dešimt ekipažų. Šį savaitgalį „Toyota“ deleguos keturis, o „Hyundai“ su „Ford“ po tris sportininkus.

Kaip ir buvo planuota, Čilėje startuos Kalle Rovanpera. Šalia jo bus ir likusiuose čempionato etapuose nusprendęs važiuoti S.Ogier bei E.Evansas. Nebus tik T.Katsutos, kurį šiame etape pakeis jaunasis suomis Sami Pajari.

„M-Sport Ford“ irgi delegavo naujoką Martinšą Sesksą iš Latvijos, kuris vienintelis iš visų dalyvių važiuos be hibridinės variklio sistemos. Šalia jo matysime šiame sezone mums jau įprastus Adrieną Fourmaux ir Gregoire Munsterį.

„Hyundai“ gretose šalia Thierry Neuville ir Otto Tanako startuos Graikijos ralį praleidęs Esapekka Lappi.

Bendra čempionato įskaita šiuo metu atrodo taip:

Bendra WRC čempionato įskaita
Bendra WRC čempionato įskaita

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas