Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainiaus Matijošaičio komanda nebedalyvaus Pernu 1000 km lenktynėse

Šį savaitgalį vyksiančiose „Hankook Baltic 1000 km Race“ lenktynėse Pernu dalyvauti atsisakė viena favoričių, „Brum Brum Sport“ komanda. Jos vairuotojai Dainius Matijošaitis, Džiugas Tovilavičius ir Rokas Kvaraciejus išankstinį pasitraukimą iš varžybų motyvavo konkurencijos trūkumu.

Paskutinėmis dienomis prieš lenktynes atkrito keli greičiausios – GT klasės dalyviai, – tad į techninę komisiją trečiadienį atvyko tik trys ekipažai: „Brum Brum Sport“ BMW E92 bei du olandų „JR Motorsport“ komandos BMW M3.

Ketvirtadienio rytą vis dar vyko techninė komisija, tad „Brum Brum Sport“ galėjo tikėtis dalyvių pagausėjimo, tačiau jo nesulaukė – į popietines treniruotes išvažiavo tik du GT klasės automobiliai, o lietuvių komanda nusprendė sudėti ginklus.

„Mes savo visus pažadus išpildėm. Mūsų įsitikinimu, organizatorius ne visus savo pažadus išpildė. Dėl kokių priežasčių, nesigilinu ir tai nėra įdomu. Mes esame didelio biudžeto komanda ir lenktyniauti prieš dabartinius konkurentus nėra tikslo. Treniruočių mes jau turėjome nemažai ir turėti dar vieną, gana brangią, neverta.

Taip nusprendėme vienbalsiai – visi komandos nariai. Visą biudžetą, kurį buvome surinkę, mes išnaudosime perskirstydami jį į kitas varžybas – galbūt rudenį dalyvausime kokiose 12 valandų lenktynėse Europoje“, – situaciją komentavo D.Matijošaitis.

Panaši situacija ir dyzelinių automobilių klasėje – čia taip pat tik du dalyviai, „Telšių statyba“ su BMW 123d ir „Igorio lankai“ su „Volkswagen Golf“. Trečias dyzelinis automobilis, „Flash racing“ komandos BMW 330d, ketvirtadienio rytą vis dar buvo ruošiamas – latviai, lenktynininkų žargonu, pritrūko vienos nakties ir bandys surinkę automobilį bent penktadienį spėti į varžybų kvalifikaciją.

Planuojama, jog „Hankook Baltic 1000 km Race“ lenktynių starte pasirodys 11 ekipažų.

Ketvirtadienį, po visų sportininkų treniruočių, vyks varžybų atidarymas Pernu miesto centre: čia dalyvaus ne tik 1000 km lenktynių, bet ir „Mini žiedo“, „Startline 4h Endurance“, „Nissan LEAF 12 h silent challenge“ bei kitų lenktynių dalyviai.

VIDEO: „Brum Brum Sport“ komanda nusprendė nedalyvauti „Hankook Baltic 1000 km Race“ lenktynėse
VIDEO: „Hankook Baltic 1000 km Race“ dalyvių pasiruošimas pirmosioms treniruotėms

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai