Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dakarą įveikti ketina vien moterų komanda: nuo vairuotojos iki mechanikių

Merce Marti ir Margot Llobera – šis duetas bus išskirtinis 2022-ųjų Dakare ir iš viso automobilių sporto istorijoje. Moterų sunkiausiose pasaulio lenktynėse dalyvauja nuolat ir ne viena, tačiau pastarųjų – lakūnės ir futbolininkės – komanda bus sudaryta vien iš moterų, kurios ne tik vairuos ar naviguos, bet ir taisys sugedusį automobilį.
Merce Marti ir Margot Llobera
Merce Marti ir Margot Llobera / „Instagram“ nuotr.

Sausio 1-14 dienomis Saudo Arabija trauks automobilių sporto gerbėjus iš viso pasaulio – čia pirmąją Naujųjų metų dieną startuos Dakaro ralis.

O jame laukiama išskirtinės komandos, kuri bus pirmoji per Dakaro istoriją (šiemet lenktynės jau 44-osios), kurios visos narės – moterys. Nuo mechanikių iki vairuotojų, rašo tvn24.pl.

Vairuos automobilį ispanė Marce Marti, naviguos iš Andoros kilusi Margot Llobera.

Kaip teigta „Associated Press“ vaizdo reportaže, šių moterų pasirodymo istorija yra išskirtinė ir nebūtinai susijusi su motosporto pasauliu.

M.Marti yra įpratusi įveikti kliūtis, nors kiek kitoje srityje. Skraidyti lėktuvu ji išmoko būdama 17-os. Įgijo pilotės licenciją, vėliau tapo skraidymo instruktore, o taip pat yra pasiekusi pasaulio rekordą. Jos sportiniai pasiekimai lėmė, kad ši moteris atsidūrė tarp „100 didžiausių visų laikų ispanų nuotykių ieškotojų“.

Vienoje Ispanijos televizijoje M.Marti sakė, kad jos dalyvavimas Dakare yra „simbolis, kuris turi įrodyti, kad moterys gali išgarsėti bet kokioje srityje“.

Kartu su M.Marti automobilyje važiuos iš Andoros kilusi M.Llobera – tai buvusi futbolininkė, atstovausi Andoros nacionalinei rinktinei. Vėliau mėgino jėgas ir kitose sporto šakose. Štai 2019 m. kaip motociklininkė dalyvavo pasaulio čempionate.

Dabar jos laukia dar rimtesnis išbandymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas