Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakare debiutuojantis 18-metis Sheldonas Creedas: tai yra svajonės išsipildymas

Dakaro ralis nuo neatmenamų laikų vadinamas išlikimo maratonu. Beveik kasmet jame neišvengiama tragiškų incidentų, kurių metu žūsta dalyviai arba žiūrovai. Dalis lenktynininkų čia važiuoja jau dešimtis metų, dalis savo laimę bando pirmą kartą. Tarp pastarųjų ir aštuoniolikmetis amerikietis Sheldonas Creedas, jau spėjęs „pradraskyti“ „HST Gordini Hummer“ visureigį 2016 m. Dakaro ralio prologe bei pirmuosiuose etapuose. 
Sheldonas Creedas
Sheldonas Creedas / Instagram nuotrauka

Po dviejų etapų naujokas užima 35 vietą bendroje įskaitoje. Pirmadienio vidurdienį išvažiavęs į trasą jis tapo jauniausiu istorijoje Dakaro ralio dalyviu.

Talentu pasižymėjo vaikystėje

S.Creedas savo lenktynininko karjerą pradėjo būdamas tik trejų metų. Tiesa, tuomet jis varžėsi bemotore transporto priemone – BMX dviračiu

S.Creedas savo lenktynininko karjerą pradėjo būdamas tik trejų metų. Tiesa, tuomet jis varžėsi bemotore transporto priemone – BMX dviračiu. Vėliau, būdamas jau šešerių, Sheldonas debiutavo motokroso „Star West in Perris“ varžybose ir tais pačiais metais tapo čempionu. Prie automobilio vairo jis sėdo 2009 metais, kuomet varžėsi bekelės trasoje.

Didžiausias pasiekimas aštuoniolikmečio karjeroje iki šiol buvo pasiektas 2015 metais – amerikietis laimėjo prestižines „The X – Games“ lenktynes, kurios pasižymi automobilių kontaktu tarpusavyje. Iki Dakaro ralio Amerikos vunderkindas savo sąskaitoje jau turi 20 trofėjų ir tai dar tikrai ne pabaiga.

Buvo pastebėtas Dakaro ralio grandų

Kiekvienas lenktynėmis besidomintis žmogus tikrai atpažins oranžinės spalvos „Hummer“ visureigį, kurio salone vairą sukioja Robis Gordonas, jau tapęs komandos „SPEED Energy“ veidu. 2009 metais R.Gordonas išlikimo maratone finišavo trečias ir tai buvo jo geriausias iki šiol pasiektas rezultatas. Būtent ši, iki šiol tik vieną automobilį Dakare globojusi, organizacija pastaruosius kelerius metus stebėjo S.Creedo pasirodymus įvairiose varžybose ir pakvietė į savo gretas. Tai pirmi metai, kuomet „SPEED Energy“ komanda į Pietų Ameriką siunčia 2 ekipažus.

Džiaugėsi svajonės išsipildymu

„Būti komandos draugais su Robiu Dakare yra visiškas svajonės išsipildymas. Per pastaruosius kelerius metus aš pažinau jį labai puikiai ir dabar suprantu, kiek laiko ir darbo jis įdeda į pasirengimą Dakarui“, – sakė nepriekaištingai vairuojantis Sheldonas Creedas.

Jis taip pat paminėjo, jog toks sumanus ir daug matęs „SPEED Energy“ kolektyvas jam perduos labai daug patirties ne tik lenktynių trasoje, bet ir už jos ribų.

Tikslas finišuoti

Debiutuojančiam vunderkindui komanda kelia vieną tikslą – kirsti finišo liniją. Tačiau, komandos lyderis Robis Gordonas mano, kad Sheldonui nederėtų „vilktis“ šalia autsaiderių – tegul spaudžia, bet išsaugo mašiną sveiką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito