Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dakaro legenda Nasseras Al-Attiyah – kryžkelėje: netikėtos skyrybos ir naujas automobilis

Lietuvos Dakaro sirgalių bičiulis, daugkartinis Dakaro ralio nugalėtojas Nasseras Al-Attiyah – pasirinkimo kryžkelėje. Praėjusiame Dakare jis nebenorėjo važiuoti gendančiu BRX „Hunter“ visureigiu ir gana demonstratyviai parodė savo neigiamas emocijas, pasitraukdamas iš Dakaro. Tačiau Nasseras neigia, kad grįžta į „Toyota“, su kuria bendradarbiavo iki 2023 m.
Nasseras Al-Attiyah
Nasseras Al-Attiyah / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau jau kitame Dakare Nasseras kartu su Sebastienu Loebu ir Christina Gutierez pilotuos „Dacia“ Sandrider, kurie iš esmės yra patobulinti „Hunter“.

Kitas svarbus dalykas – Nasseras po šio Dakaro atsisveikino su savo ilgamečiu šturmanu Matthieu Boumeliu, su kuriuo kartu lenktyniavo nuo 2014 m.

Dabar Nasseras startuoja Artimųjų rytų klasikinio ralio čempionate (VW Polo) su šturmanu iš Italijos Giovanni Bernaccini.

Tačiau Pasaulio relio reidų čempionate (W2RC), kurio pirmasis etapas ir buvo Dakaro ralis, Nasserui kelio knygą skaitys prancūzas Edouardas Boulangeris. Jis turi didelę patirtį: Dakare yra lenktyniavęs motociklu, o 2021 m. šturmanavo Stephane'ui Peterhanseliui ir padėjo laimėti Dakarą. O pastarasis Dakaras duetui buvo nesėkmingas, Stephane'as antroje ralio dalyje vežė detales komandos draugui Carlosui Sainzui.

Kodėl Nasseras išsiskyrė su Matthieu, detaliau nepranešama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas