Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dakaro maratono dienos įveiktos: vieniems – džiaugsmas, kitiems – rūpesčiai su technika

Antroji maratono diena pažėrė ne vieną netikėtumą lenktynininkams – vieni džiaugėsi pasiektais rezultatais, kiti – svarsto, kaip tvarkyti techniką. Plačiau apie svarbiausius sausio 11 d. įvykius Dakare – tekste žemiau.

Stephane'as Peterhanselis pirmauja, nors nėra laimėjęs nė vieno ruožo

Dakaras įpusėjo ir čia galima pastebėti vieną labai intriguojančią detalę. Po aštuonių greičio ruožų bendroje automobilių klasės įskaitoje pirmauja Stephane`as Peterhanselis, vairuojantis „Mini“ bagį. Tačiau įdomiausia yra tai, kad šiais metais „Misteriu Dakaru“ vadinamas prancūzas dar nėra laimėjęs nė vieno greičio ruožo, tačiau prieš artimiausią oponentą yra įgijęs 4 min. 50 sek. persvarą.

Pagal varžybų taisykles, kitos dienos greičio ruože dalyviai startuoja pagal ankstesniojo greičio ruožo rezultatus. Kadangi Stephane`as Peterhanselis greičio ruožų nelaimi, jis kitą dieną startuoja ne pirmas, o tai reiškia, kad jam nereikia vesti visos rikiuotės ir ieškoti teisingo kelio. Būtent pirmam važiuojančiam ekipažui daugiausia iššūkių kyla navigacijoje – jie klysta ir prarandą svarbias minutes. Tuo metu „Misteris Dakaras“ atakuoja iš nugaros ir išvengia vedlio vaidmens bei galimybės pasiklysti.

A.Gelažninkas „vienišių“ klasėje – pirmas

Aštuntajame greičio ruože lietuvis užėmė pirmą vietą „vienišių“ klasėje ir bendroje jų įskaitoje taip pat pakilo į pirmą vietą.

Tiesa, iš pradžių A.Gelažninko laikas buvo trečias, tačiau, kaip paaiškino lenktynininkas po finišo, jis buvo sustojęs padėti griuvusiam ir susižeidusiam „vienišių“ lyderiui italui Maurizio Gerini. Vakare rezultatai buvo pakoreguoti ir paaiškėjo, kad A.Gelažninkas aštuntajame ruože iškovojo pirmąją vietą.

„Paskutinėje dalyje važiavome su ispanu Oriolu Mena ir paklydome šiek tiek. Tai Maurizio Gerini vėl mane prisivijo. Italas prieš pat mane stipriai vertėsi. Sustojau patikrinti, o jis visiškai „atsijungęs“ buvo. Kviečiau pagalbą, bet jis atsigavo ir sako: „nereikia, nereikia“. Visas išsipūtęs jis ten springo, spjaudėsi. Susisiekiau su dispečeriais ir palikau jį. Sakė važiuoti, tai ir išvažiavau.

VIDEO: A.Gelažninkas po aštunto ruožo finišo: iškviesta skubi pagalba M.Gerini ir antra maratono diena

Man atrodo, jam bent galvos sutrenkimas bus. Per tą laiką, kol buvau sustojęs, prisivijo kiti lenktynininkai ir pakėlė labai daug dulkių. Todėl likusi dalis buvo daug lėtesnė, o ir ūpas pradingo. Šiaip diena – superinė. Labai gerai važiavosi, tempas geras. Pats stebiuosi. Ko gero, bus greičiausias mano Dakaro istorijoje etapas“, – po finišo pasakojo Arūnas.

Motociklų klasėje A.Gelažninkas šiame ruože skriejo puikiai – užėmė 22-ą vietą.

Sebastienas Loebas traukiasi iš lenktynių

Šioje situacijoje, tikriausiai, tinkamiausias būtų posakis, kad bėda po vieną nevaikšto. Nors lenktynininkas šiaip ne taip po gedimų finišavo sekmadienį septintame ruože, tačiau pirmadienį jam to padaryti jau nepavyko.

Po dviejų kelio taškų lenktynininkas sustojo ir nusprendė pabaigti kančias. Devynis kartus pasaulio ralio čempionas traukiasi iš Dakaro.

Taip pat dėl techninių problemų daug laiko ir pozicijų prarado Yazeedas Al Rajhi. Jis liko už dvidešimtuko ribų.

Antano Juknevičiaus problemos su automobiliu

Antanas Juknevičius per pastarąsias dvi dienas turėjo bene daugiausiai techninių problemų. Maratoninio greičio ruožo išvakarėse mechanikai keitė jo „Hilux“ vandens pompą. Tačiau veikiausiai sistemos nepavyko tinkamai nuorinti, todėl dar prieš startą visureigio variklis ėmė kaisti. Ekipažas stojo orinti sistemą, pavėlavo į startą, nesusireguliavo padangų slėgio, tačiau tai nebuvo paskutinės bėdos.

Po greičio ruožo paaiškėjo, kad dėl prasitrynusios žarnos teka alyva. Broliai Coroneliai padėjo „Kreda“ ekipažui gedimą sutvarkyti. Tačiau šios dienos greičio ruože vėl pasirodė alyvos prasisunkimo požymiai. Komanda įtarė, kad teks keisti reduktorių. Būtent reduktorių prieš antrąją maratono dieną keitė ir Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu.

VIDEO: Laimingi į finišą atvykę Antanas ir Darius: galėjom finiše ir nebūt, pridarėm klaidų

Laisvydo Kanciaus rezultatai

Dakaro naujokas Laisvydas Kancius ir toliau kasdien nenustoja stebinęs. Savo nuoširdumu ne vieną sužavėjęs lietuvis pirmajame Dakare palaiko puikų tempą.

Aštuntajame greičio ruože L.Kancius viename etape buvo 4-oje vietoje, vėliau – 6-as. Nors ruože lenktynininkas finišavo 8-oje vietoje, tačiau jo rezultatai vis gerėja.

VIDEO: Laisvydas Kancius grožėjosi Marso kanjonais. Kai paklydo, pasinaudojo Filipes Palmeiro pagalba

Po pirmojo greičio ruožo lietuvis užėmė 12 vietą. Po antro-šešto ruožų keturračių įskaitoje buvo 11-as. Po septintojo ruožo – 9-as. Pasibaigus Dakaro maratono dienoms taip pat išliko devintoje vietoje bendroje įskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas