Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeštąjį greičio ruožą įveikusius Lietuvos motociklininkus stebino kopų aukštis

Šeštasis greičio ruožas vadinamas ilgiausiu šių metų Dakaro etapu. Paties greičio ruožo ilgis viršija 300 kilometrų, o su pervažiavimais dalyviams teko įveikti daugiau nei 800 km. Tradiciškai pirmieji startavo motociklininkai.
Arūnas Gelažninkas
Arūnas Gelažninkas / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Daugiau Dakaro 2019 naujienų rasite paspaudę čia.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

02:58

Galiausiai finišavo ir visą dieną iš GPS sistemų ekranų dingęs Balys Bardauskas. Jis užfiksuotas 81-oje pozicijoje su didesniu nei penkių valandų atsilikimu nuo lyderio.

„Original by Motul“ įskaitoje jo rezultatas šiandien yra penkioliktas, o po šešių etapų B.Bardauskas klasifikuojamas 16-oje vietoje.

00:08

Balio Bardausko ekipa pranešė, kad iš navigacijos radarų dingęs lietuvis toliau sėkmingai važiuoja. Jis artėja prie penktojo iš septynių kelio taškų.

 

22:50

Šiandienos greičio ruožą laimėjęs čilietis Pablo Quintanilla šiuo savo pasiekimu prasibrovė į lyderio poziciją rikiuotėje po šešių etapų. Dabar jis keturiomis su puse minutės lenkia Ricky Brabecą ir kiek daugiau nei penkiomis minutėmis pirmauja prieš į trečią vietą pakilusį Toby Price`ą.

GR6 TOP10 motociklų įskaitoje
GR6 TOP10 motociklų įskaitoje
TOP10 motociklų įskaitoje po GR6
TOP10 motociklų įskaitoje po GR6

 

22:41

Arūnas Gelažninkas po finišo pasakojo, kad šiandien kopos buvo išties „piktos“. Daug motociklininkų griuvo, nepasiekė WP taškų. Kai kuriems teko labai daug klaidžioti ir įveikti papildomų kilometrų, todėl artėjant prie finišo baigėsi degalai. Arūnas Gelažninkas sakė, kad kritimų nuo motociklo neišvegė ir pats, tačiau dieną vertina gerai. Platesnis jo komentaras – žemiau pateiktame vaizdo įraše.

VIDEO: Šeštajame greičio ruože kritimų nuo motociklo neišvengęs Arūnas Gelažninkas: kopos buvo labai piktos

 

22:34

Tik 23-ioje vietoje šiandien finišavo vienas motociklų įskaitos favoritų britas Samas Sunderlandas. Jis susidūrė su motociklo techninėmis problemomis.

 

22:31

Pasiekęs finišą Arūnas Gelažninkas klasifikuojamas 32-oje vietoje, tačiau jam greičiausiai bus skirta laiko bauda už „nepaimtą“ virtualų kelio tašką.

21:20

Balio Bardausko komanda patvirtino, kad sportininkui viskas gerai. Jis juda trasoje, tačiau motociklo navigacinė sistema nesiunčia signalo.

 

21:16

Balio Bardausko vis dar nematyti virtualiuose tarpiniuose taškuose.  Panašu, kad jo rezultatas paaiškės tik tuomet, kai lietuvis finišuos.

21:03

Arūnas Gelažninkas didina tempą! WP7 jis užfiksuotas 21-oje vietoje su beveik 39-ių minučių atsilikimu nuo lyderio.

20:51

Pirmasis šeštojo greičio ruožo finišą pasiekė čilietis Pablo Quintanilla. Jis beveik dviem minutėmis aplenkė Keviną Benavidesą. Į trečią vietą prasibrovė Matthias Walkneris, kuris beveik puse minutės aplenkė Toby Price`ą. Penktoje vietoje finišavo Ricky Brabecas, tačiau jo apsilankymas neužfiksuotas net trijuose atžymos punktuose. Jei tai ne GPS netikslumai, o sportininko klaida, tai Ricky Brabecui kainuos daug, mat jis kol kas buvo vienas realiausių pretendentų laimėti Dakarą ir lyderiavo po penkių etapų motociklų įskaitoje.

 

20:30

WP5 pasiekė Arūnas Gelažninkas. Jo rezultatas – 30-a vieta.

 

20:26

WP7 lyderiauja Pablo Quintanilla. Antras čia Kevinas Benavidesas, o į trečiąją vietą pakilo Matthias Walkneris.

20:23

Štai taip iš dykumos į ligoninę išskraidinamas Lorenas Santolino. Kartu skrenda ir jo motociklas.

 

20:06

WP4 pasiekęs Arūnas Gelažninkas užfiksavo 32-ą rezultatą. Jis nuo lyderio atsilieka 44 min. Tuo metu Balio Bardausko radarai net nefiksuoja.

19:49

WP6 situacija lyderių trejetuke nesikeičia. Lyderiauja Pablo Quintanilla. Jis kiek daugiau nei minute lenkia Keviną Benavidesą. Dviem su puse minutės lydeirui pralaimi Toby Price`as.

19:48

Balio Bardausko rezultato oficialioje Dakaro organizatorių svetainėje dar nematyti. Gali būti, kad lenktynininkui vėl sugedo GPS sekimo sistema.

 

19:39

Arūnas Gelažninkas pasiekė WP3 tašką. Jis kol kas klasifikuojamas 32-oje vietoje ir lyderiui nusileidžia 38 min. 42 sek.

19:33

WP5 taške lyderio vaidmuo priklauso Kevinui Benavidesui. Antras važiuoja Pablo Quintanilla, o trečias – australas Toby Price`as su KTM. Dalyviai šiandien kovoja su kopomis.

 

19:05

Prancūzas Adrienas Van Beverenas stojo padėti kritusiam Lorenui Santolino. Jo sugaištą laiką organizatoriai kompensuos po finišo.

 

18:55

Klasės lyderiai pasiekė WP4 punktą. Jame greičiausiai pasirodė Pablo Quintanilla iš Čilės. 15 sek. jam nusileidžia argentinietis Kevinas Benavidesas. Trečio laiko autorius – Ricky Brabecas.

18:53

Arūnas Gelažninkas WP3 užfiksuotas 33-ioje vietoje su atslikimu nuo lyderio 26 min. 42 sek.

 

17:51

Iš Dakaro traukiasi ispanas Lorenas Santolino. Jis iki šiol lyderiavo „Dakar Rookie“ įskaitoje, tačiau 33-iame šios dienos greičio ruožo kilometre krito nuo motociklo ir baigė savo pasirodymą.

 

17:24

Antrą kontrolės punktą greičiausiai pasiekė Kevinas Benavidesas. Beveik minute jis lenkia Pablo Quintanillą ir dviem minutėmis Ricky Brabecą.

 

17:21

Pirmąjį kontrolės punktą pasiekė ir lietuvis Arūnas Gelažninkas. Kol kas pirmame WP jo laikas yra 26-as. Nuo lyderio mūsų šalies sportininkas atsiliko 7 min. 1 sek.

 

16:49

Pirmąjį kontrolės punktą pasiekė lyderių dešimtukas. Greičiausiai čia atvyko JAV lenktynininkas Ricky Brabecas su „Honda“. Taip pat ant „Honda“ sėdintis argentinietis Kevinas Benavidesas lėtesnis buvo tik 12 sek. Trečias laikas priklauso Čilės atstovui Pablo Quinatanilla, lenktyniaujančiam „Husqvarna“ motociklu. Tuo metu greitieji KTM, Dakaro ralyje dominuojantys jau beveik 20 metų, važiuoja kiek lėčiau.

 

16:05

 

15:50

Prieš startą Arūnas Gelažninkas pasakojo, kad šiandien dalyvių lauks labai daug smėlio. Jis sudarys tris ketvirtadalius greičio ruožo. Be to, reikės taupyti degalus ir į startą pajudėti sklidinais bakais. Plačiau apie tai, kas laukia motociklininkų, A.Gelažninkas pasakoja vaizdo įraše. 

VIDEO: Arūnas Gelažninkas startavo šeštajame greičio ruože: bus ganėtinai sudėtinga

 

15:34

Motociklų įskaitoje po pusės Dakaro lyderiauja amerikietis Ricky Brabecas, kuris po šešiolikos valandų kovos greičio ruožuose kol kas tik minute lenkia antroje vietoje esantį britą Samą Sunderlandą. Su trijų minučių atsilikimu įpusėjus Dakarui trečioje pozicijoje žengia Pablo Quinatanilla.

Lietuvis Arūnas Gelažninkas po šešių greičio ruožų klasifikuojamas 34-oje vietoje ir lyderiui nusileidžia jau 3 val. 49 min. Kitas mūsų tautietis Balys Bardauskas bendroje motociklų įskaitoje yra 96-as.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas apie sudėtingas Peru kopas: įstrigus duobėje motociklą teko sukti rankomis

„Original by Motul“ įskaitoje Balys Bardauskas užvakar pribloškė savo šešta finišo pozicija greičio ruože. Tačiau peržiūrėję dalyvių maršrutą organizatoriai nustatė, jog B.Bardauskas neatvyko į vieną virtualų kelio tašką ir už tai gavo baudų. Penkto greičio ruožo rezultatas iš šeštosios pozicijos smuktelėjo į 20-ą vietą, o įskaitoje po penkių etapų B.Bardauskas klasifikuojamas 19-oje vietoje.

VIDEO: Balys Bardauskas poilsio dieną remontavo motociklą: „Organizatoriai tikrai mūsų negaili“

 

Paskutinis atnaujinimas 2019-01-13 15:34

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas