Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dakaro ralis 2024: stebėkite atidarymo ceremonijos vaizdo įrašą

Ketvirtadienio vakarą Saudo Arabijoje, Alulos miesten įvyko 2024-ųjų metų Dakaro ralio atidarymas. Nors anksčiau jis sutapdavo su priešstartinio pervažiavimo per podiumą procedūra, šįkart starto podiumas vyks po penktadienį įvyksiančio prologo. Ketvirtadienio vakarą dalyviai į atidarymą pakviesti be savo technikos.
Dakaro ralio atidarymas
Dakaro ralio atidarymas / Stop kadras

Varžybų atidarymo ceremonijos vaizdo įrašą galite stebėti žemiau esančiame lange.

VIDEO: Welcoming Ceremony – Dakar 2024

Šių metų Dakaro ralyje dalyvaus net 778 dalyviai, kurie varžysis 434 transporto priemonėmis. Didžiausias dalyvių skaičius, net 137, sunkiausias pasaulyje ralio reido lenktynes bandys įveikti motociklu. Jų gretose yra ir vienas lietuvis Modestas Siliūnas. Tarp dešimties keturratininkų Lietuva turės du savo šalies atstovus – pasaulio čempioną Laisvydą Kancių ir Dakaro naujoką Antaną Kanopkiną.

VIDEO: Dakaro išvakarės: lietuviai susibūrė tautiečių fotosesijai

72 ekipažai varžysis automobilių įskaitoje. Jų gretose bus Benediktas Vanagas su Kuldar Sikk, Vaidotas Žala su Paulo Fiuza, Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu bei Gintas Petrus su Jose Marques. 42 ekipažai startuos bagių klasėje „Challenger“ ir 36 SSV kategorijoje. Lietuvos spalvas čia gins Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano.

Sunkvežimiais Saudo Arabijos dykumas skros 46 trijulės, tarp kurių ir Vaidotas Paškevičius, Albert Veliamovič bei Gytis Gaspariūnas. Dar 80 dalyvių varžysis „Dakar Classic“ kategorijoje.

Daugiausiai dalyvių šiemet registravo Prancūzija – 163. Antroje vietoje su 119 sportininkų žengia Ispanija, 72 dalyvius turės Italija. Lietuvai šiemet atstovauja dešimt komandų ir keturiolika sportininkų.

Jau penktadienį visų maratono dalyvių laukia prologas – 28 kilometrų distancija, po kurios paaiškės pirmojo greičio ruožo starto tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas