Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dakaro ralyje – Lietuvos motociklininkų desantas: kas jie?

Nors iki Dakaro ralio starto liko beveik pusė metų, jau dabar ima aiškėti, kas iš Lietuvos atstovų jame dalyvaus.

Nors visureigių bei motobagių pilotai dažniausiai paskelbia apie savo dalyvavimą rudeniop (Benediktas Vanagas, Vaidotas Žala ar Rokas Baciuška), apie savo būsimą startą bagiu, dar vadinamu „Voru“, jau yra pranešęs Gintas Petrus, kuriam šturmanaus patyręs Laisvydas Kancius.

Susiję: Netikėtumas: Laisvydas Kancius į Dakarą važiuos Ginto Petraus bagiu

Emilija Gelažninkienė su Arūnu Gelažninku šiemet kaip niekad anksti paskelbė, kad į Saudo Arabiją tikrai važiuos ne kaip žiūrovai ir ne tik kaip treneriai ar patarėjai. Tačiau iki galo nėra aišku, ar šeimyninė komanda startuos senuoju bagiu, ar naujesniu. Natūralu, kad smulkmenas Emilija ir Arūnas taip pat atskleis tik rudenį.

Tačiau Dakaro mokyklą įkūrę Gelažninkai jau dabar praneša, kad du jų mokiniai motociklininkai gali startuoti 2025 m. Dakaro ralyje. Tai – Modestas Siliūnas, praėjusiame Dakaro ralyje patyręs sunkių traumų ir Gediminas Šatkus, kartu su „AG Dakar School“ nuėjęs ilgą kelią ir taip pat gavęs A.S.O. (Dakaro organizatorių) kvietimą startuoti Saudo Arabijoje.

Į Dakarą pakviestas ir motociklininkas Mykolas Paulavičius, šiais metais pristatęs filmą apie savo svajonę startuoti sunkiausiame bekelės ralyje.

Susiję: Kelias į Dakarą: portale 15min – filmo apie motociklininką Mykolą Paulavičių premjera

Ketvirtas Lietuvos motosporto atstovas Dakare galėtų būti Nerimantas Jucius, motokroso, Enduro ir Cross country disciplinų meistras. Jis yra ne tik Lietuvos čempionas, tačiau ir didžiausio Europos Breslau ralio laimėtojas. Šiemet Nerimantas puikiai startavo pasaulio čempionato etape „Abu Dhabi Desert Challenge“, demonstravo gerą tempą, tačiau trečiajame etape skaudžiai griuvo ir nefinišavo.

Tačiau gauti kvietimai dar nereiškia, kad šie aukščiau išvardyti motociklininkai tikrai startuos Dakare – reikia surinkti biudžetą, kuris dažnai viršija 100 000 Eur.

„Prasideda partnerių paieška ir esu atviras pasiūlymams bei pokalbiams. Prašau kiekvieno galinčio ir norinčio prisidėti prie mano Dakaro ir šio gyvenimo starto“, – paskelbė Nerimantas savo socialinėje paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas