Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 27 /12:01

Dakaro tęsinys Abu Dabyje: kaip lietuviams sekėsi startuoti W2RC?

Jungtiniuose Arabų Emyratuose startavo antrasis ralio reidų pasaulio čempionato (W2RC) etapas – Abu Dhabi Dessert Challenge. Jame, kartu su būriu autosporto žvaigdžių, lenktyniauja ir šeši Lietuvos atstovai. Jei Rokas Baciuška (motobagis T4) ir Laisvydas Kancius (keturratis) meta iššūkį žvaigždėms, su kuriomis varžėsi pirmajame čempionato etape (Dakaro ralyje), tai kiti tautiečiai dar tik kovoja dėl kelialapių į Dakarą.
Rokas Baciuška startavo Abu Dhabi Dessert Challenge
Rokas Baciuška startavo Abu Dhabi Dessert Challenge / Asm. alb. nuotr.

Sekmadienį Rokas Baciuška, Laisvydas Kancius, Antanas Kanopkinas ir Adomas Gančierius (abu CFMOTO Thunder RT keturratininkai) bei A.Gelažninko globojami motociklininkai Modestas Siliūnas ir Gediminas Satkus pervažiavo į prologo startą – 255 kilometrai už Abu Dabio.

7 km ilgio prologas, panašiai kaip ir Dakare, lėmė pirmadienio greičio ruožo starto tvarką.

Rezultatus galite sekti čia.

Pasaulio čempionato svetainė - čia.

Geriausiai iš Lietuvos atletų sekėsi Rokui Baciuškai. Jis T4 motobagių klasėje buvo greičiausias ir prologą įveikė per 5 minutes 19 sekundžių. Rokas neslepia, kad apmaudus gedimas Dakaro finiše, atėmęs iš jo pergalę pirmajame W2RC etape, tauragiškio nesustabdys. Jis nekantarauja įrodyti, kad yra vertas pasaulio čempiono titulo. Tad kitas penkias Abu Dhabi Dessert Challenge dienas stengsis įrodyti savo pranašumą. Pirmasis GR – jau pirmadienį, jo ilgis 242 km.

Kol kas pasaulio čempionato įskaitoje Rokas antras, praleidęs į priekį jaunąjį lenką Eryką Goczalą.

VIDEO: Rokas Baciuška startavo Abu Dhabi Dessert Challenge

Laisvydas Kancius taip pat pasirodė puikiai, tarp keturračių finišavęs antras. Prologą jis įveikė per 6 minutes 4 sekundes. Tačiau netikėtai gavo baudą.

Tik grįžęs į bivaką lietuvis sužinojo nemalonią naujieną – organizatoriai jam „įpaišė“ dvi minutes baudos už nepasiektą vieną kontrolės punktą.

„Matyt kažkas nesuveikė įrangoje. Nesuprantu kaip galėjau nepaimti taško prologe, visą laiką važiavau kieno nors vėžėse,“ – pasakojo L. Kancius. Deja, organizatoriai nesutiko anuliuoti baudos, tad Laisvydas po prologo nusirito į rikiuotės galą.

„Bus tik didesnė motyvacija pirmadienį važiuoti greičiau,“ – jau vakare po pokalbio su teisėjais sakė Laisvydas Kancius.

Pasaulio čempionato įskaitoje Laisvydas kol kas trečias (24 tšk.). Antroje vietoje, su 30 taškų, rikiuojasi J. Varga, o pirmasis P. Copetti su 34 taškais. Važiavimas dykumoje nėra Laisvydo arkliukas. Tačiau, pasak klaipėdiečio, geras pasirodymas Abu Dabyje leistų pakilti čempionato įskaitoje ir tai yra vienas jo tikslų.

Dėl kelialapio į Dakarą kovojantys Adomas Gančierius ir Antanas Kanopkinas tarp motociklų ir keturračių finišavo atitinkamai 21 ir 23 pozicijose. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Modesto ir Gedimino komanda praneša, kad Modestas Siliūnas po prologo buvo 32-as bendroje įskaitoje, Gediminas Šatkus buvo 45-as bendroje įskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas