Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dakarsko dienoraštis (2): kuris lietuvis yra COVID-19 testų čempionas?

Po to, kai gruodžio 29 d. rytą suskubęs atlikti pakartotinį COVID-19 testą Arūnas Gelažninkas pasidalijo įspūdžiais, kitiems dalyviams kilo papildomų klausimų. Arūnas sakė, kad jam „pakasė akį per nosį“. Beje, tai buvo jau ketvirtas Arūno atliktas testas. Ir jau žinomas atsakymas, jis – neigiamas.

Todėl, keliaudami atlikti testo, kai kurie lenktynininkai gūžčiojo pečiais: tai negi čia bus kitaip, nei buvo Lietuvoje, kad taip net „akį krapšto“?

Taigi daug juokų nebuvo, nes ore tebetvyro kad ir nedidelė, bet įtampėlė. Ne dėl paties testo, bet dėl jo atsakymo, kurio lenktynininkai sulauks jau trečiadienio rytą. Nes jau nesinorėtų netikėtumų ir rokiruočių, kurioms nebeliks laiko. Juk ketvirtadienį daugelis planuoja rimtus technikos testus.

O kuriuos Dakaro dalyvius iš Lietuvos galėtume pavadinti COVID-19 testų čempionais? Edvinas Juškauskas iki šiol tikrinosi tik kartą. Bet jo šturmanas Aisvydas Paliukėnas – net 6, nes šiemet dažnai važinėjo į varžybas Estijoje. Taigi testas Džidoje – jau 7-as.

Keturratininkas Laisvydas Kancius taip pat sezono metu dalyvavo net keliose varžybose užsienyje. Ypač daug dėmesio saugumui buvo skiriama Andalūzijos ralyje. Todėl testą atliko ir prieš jį, ir po jo. Iš viso iki šiol Laisvydas atliko 5 testus.

Gintas Petrus Lietuvoje atlikęs 3 testus ir dabar jau Saudo Arabijoje 4-tą.

Vaidotas Žala gruodžio pradžioje kiek sukarščiavo, tad iškart atliko pirmąjį testą. Vėliau antrą privalomai prieš skrydį į Saudo Arabiją. Taigi Džidoje jam atliktas trečias testas. O šturmanas Paulo Fiuza trečiadienį atliks savo ketvirtąjį testą.

Benedikto Vanago šturmanas Filipe Palmeiro, išgirdęs tokį klausimą, linksmai nusijuokė: „jau daug, gal kokius 6 ar net 8“. O pats Benediktas šioje turnyrinėje lentelėje būtų aukštai. Iš viso jis yra atlikęs 10 testų iš kurių 4 susiję su Dakaro raliu.

Lygiai tokį patį skaičių nurodė ir Antanas Juknevičius.

Kaip Džidoje vyko lenktynininkų COVID-19 testai, žiūrėkite filmuotame reportaže:

VIDEO: Dakarsko dienoraštis (2): kaip atrodė Dakaro COVID-19 testai Saudo Arabijoje, Džidoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi