Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl diskvalifikuotų Dakare lyderiavusių Goczalų – didžiulis pasipiktinimas Lenkijoje: kelia sąmokslo teorijas

Laisvą dieną iš Dakaro atskriejo žinia, kad net du lenkų ekipažai, važiuojantys „Taurus“ motobagiais, diskvalifikuojami. Tai buvęs „Challenger“ klasės lyderis Erykas Goczalas ir jo dėdė Michalas Goczalas, važiavęs šeštas. Abu lenkai atstovauja tai pačiai komandai „Energylandia“, kuri jau išsakė savo protestą dėl šio sprendimo. O pasipiktinę lenkai kursto sąmokslo teorijas, esą kažkam itin nepatikęs jų numylėtinio tempas.
Testų diena prieš 2024-ųjų metų Dakaro ralį
Erykas Goczalas su šturmanu / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Kaip 15min skelbė, Dakaro ralio organizatoriai šeštadienio vakarą išplatino teisėjų sprendimą diskvalifikuoti du Lenkijos ekipažus.

Plačiau – Gera naujiena Rokui Baciuškai: Dakare diskvalifikuoti du Goczalų šeimos ekipažai.

Pagal teisėjų paskelbtus protokolus, patikrinus naujuosius „Taurus“ bagius juose buvo rastos draudžiamios naudoti sankabos. Kuo konkrečiai neatitiko šis mazgas nėra atskleidžiama, tačiau techninis reglamentas nurodo, jog sankabos negali būti pagamintos iš titano, magnio lydinių, keramikinės ar iš kompozicinių medžiagų.

Taip pat neskelbiama, ar Goczalų šeimos bagiai buvo tikrinami gavus protestą, ar pačių teisėjų iniciatyva.

Abu lenkai, taip pat ir Eryko tėvas Marekas Goczalas, irgi važiuojantis Dakare toje pačioje klasėje, atstovauja vienai komandai – „Energylandia Rally Team“.

Pastaroji vėlų šeštadienio vakarą socialiniuose tinkluose pasidalijo žinute, kurioje išsakė savo poziciją dėl šio sprendimo.

„Nesutinkame su tokiu organizatorių sprendimu. Šiuo metu norime pabrėžti, kad Erykas ir Michalas išsakė norą pateikti apeliaciją byloje, nors dėl Dakaro raliui taikomų taisyklių – apeliacija gali būti išnagrinėta per 30 dienų, o tai iš esmės atima Erykui ir Michalui galimybes pasiekti aukštas pozicijas (ar pergalę) šiame ralyje, – net jei apeliacija bus patenkinta (dėl apeliacijos šių metų ralis tęsis, nelauks sprendimo).

Be to, reikia pažymėti, kad dieną prieš tai organizatoriai atėmė Agatos Goczal – Eryko mamos ir Mareko žmonos – akreditaciją ir atėmė galimybę apsistoti dalyvių bivake“, – rašoma komandos žinutėje feisbuke.

Po ja pasipylė Lenkijos lenktynininkų gerbėjų pasipiktinimo kupinos žinutės, kuriose akcentuota, kad esą tai kitų Dakaro dalyvių kerštavimas dėl puikių Goczalų rezultatų, ypač – lyderio pozicijoje buvusio Eryko.

Tarp komentarų paminėtas ir lietuvis Rokas Baciuška, kad galbūt tai jis pateikė organizatoriams skundą, nes pernai Dakare Erykas Goczalas (prieš finišą sugedus Roko motobagiui) iš esmės paskutinę minutę išplėšė pergalę.

Rokas Baciuška prieš „48 Chrono“ etapo startą
Rokas Baciuška prieš „48 Chrono“ etapo startą
VIDEO: Rokas Baciuška: Rokis Balboa dar sugrįš!

„Energylandia Rally Team“ aiškina, kad jokių draudžiamų medžiagų jų bagiuose naudojama nebuvo, o techninės detalės buvusios suderintos su organizatorių atstovais. Tad organizatorių sprendimą diskvalifikuoti ekipažus komanda vadina klaidingu.

„Remiantis mūsų gauta informacija, kurios negalime patvirtinti, patikrinimas galėjo būti atliktas dėl vienos iš kitų ralyje dalyvaujančių komandų pateikto skundo, siekiant pašalinti pagrindinius konkurentus iš ralio (reikia priminti, kad po šešto etapo Erykas įgijo daugiau nei valandos pranašumą prieš kitą komandą)“, – rašoma komandos pranešime.

Tačiau tokiais pačiais motobagiais lenktyniauja ir gamyklinė „Taurus“ komanda. Neskelbiama, ar buvo tikrinami jos bagiai, tačiau sankcijų „Taurus“ nesulaukė.

VIDEO: Saudo Arabijos dienoraštis: V.Žalos ir A.Kanopkino pastangos tęsti Dakarą, E.Gelažninkienės avarijos pamokos bei „Rokis Balboa sugrįžta“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas