Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 07 20 /22:06

„Drifto“ varžybose Palangoje – per plauką tragedija nepasibaigusi „Nissan“ avarija

„Aurum 1006 km lenktynės“ apima ne tik žiedines lenktynes laikinojoje trasoje. „Žiedo“ specialistai penktadienio vakarą trasą užleido šonaslydžio profesionalams. Visgi čia turėjosios vykti „Gera dovana drift“ varžybos buvo sustabdytos dėl įspūdingos avarijos, per plauką nesibaigusios rimta nelaime.
„Drifto“ varžybose „Aurum 1006 km lenktynėse“ – stipri „Nissan“ avarija
„Drifto“ varžybose „Aurum 1006 km lenktynėse“ – stipri „Nissan“ avarija / Eglės Girdenytės nuotr.

Gediminas Ivanauskas, patyręs šonaslydininkas, važiuodamas poriniuose važiavimuose nesuvaldė savo „Nissan 200SX“. Važiuodamas paskui kitą lenktynininką G.Ivanauskas išslydo plačiau nei turėjo ir galine automobilio dalimi užkabino atitvarus.

Po smūgio automobilis į atitvarus rėžėsi priekine dalimi ir, visų siaubui, šiuos kilstelėjo ir nuskriejo tiesiai į už atitvarų buvusius žiūrovus, fotografus ir apsaugos darbuotojus. Dėkojame skaitytojui Artūrui už operatyviai atsiųstą filmuotą avarijos medžiagą.

VIDEO: Gedimino Ivanausko avarija Palangos lenktynėse: apsauginį išgelbėjo puiki reakcija

Vienas darbuotojų, stovėjęs nugara į atitvarus, vos spėjo sureaguoti, tačiau pasitraukti skriejančiam „Nissan“ iš kelio jam nebepavyko. Automobilis užkabino vyrą.

VIDEO: „Nissan 200SX“ avarija šonaslydžio varžybose

G.Ivanauskas 15min komentavo, kad visose varžybose, kuriose dalyvauja, stengiasi važiuoti iš visų jėgų, išspausdamas iš savęs ir automobilio viską, ką gali.

"Taip išėjo, kad šįkart gal šiek tiek perspaudžiau. Mašina labai galinga, varžovo automobilis šiek tiek lėtesnis, todėl išėjo šou. Ir nurašyta mašina, teks remontuotis", - kalbėjo drifteris.

Pasak jo, svarbiausia, kad visi gyvi ir sveiki. G.Ivanauskas prisipažino, kad jau rytoj jo laukia kitos varžybos, kurioms jis turi kitą automobilį. Tad varžybose dalyvauti tikrai galės.

Kaip atrodė šonaslydžio varžybos bei išgirsti, ką G.Ivanauskas 15min žurnalistui Žilvinui Pekarskui kalbėjo po avarijos, pamatyti galite šio vaizdo įrašo 44-ąją minutę.

Penktadienio vakarą šioje trasoje vyko Lietuvos drifto čempionato PRO lygos ketvirtasis etapas. Dar prieš varžybas buvo teigta, kad tai viena sudėtingiausių čempionato trasų, reikalaujanti itin skrupulingai paruoštos technikos.

Kaip teigė įvykio vietoje esanti 15min žurnalistė Eglė Girdenytė, lenktynių organizatoriai šonaslydžio varžybas nutraukia, o sportininkus apdovanos remdamiesi kvalifikacijos rezultatais. Jos teigimu, pernelyg smarkiai nenukentėjo ir apsaugos darbuotojas – po laiminga žvaigžde gimęs vyras spėjo nušokti nuo šlaito ir automobilis jį vos palietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas