Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Druskininkuose – duoklė greičio gurmanams: čia paaiškės naujieji gatvių lenktynių čempionai

Jau rugsėjo 28-ą dieną, šeštadienį Druskininkuose nugriaudės finalinis, šeštasis Lietuvos automobilių „Street Race“ čempionato etapas „Go4Race“. Lemiamą sezono mūšį dėl taškų, po kurio paaiškės šių metų greičiausi vairuotojai ir geriausias ekipos, organizuoja VšĮ „Jaunasis lenktynininkas“ kartu su „Marimotors Racing“, rašoma pranešime.
„Street Race“ varžybos Druskininkuose
„Street Race“ varžybos Druskininkuose / Organizatorių nuotr.

Paskutinės sezono lenktynės „Go4Race“ jau dabar generuoja išties didelę intrigą, mat jų dalyvių sąraše galima rasti ne tik visus metinėmis prizinėmis pozicijomis suinteresuotus gatvių lenktynininkus, bet ir gausų būrį kitų vairuotojų, kurie čia tikrai gali pamaišyti kortas favoritams. Be to, paskutiniame sezono etape taškai dauginami iš 1,5 koeficiento, o tai reiškia, kad pergalės čia įgaus dar didesnę vertę, tačiau tuo pačiu bus skaudesni ir pralaimėjimai.

Kaip teigia šių varžybų organizatorius Lukas Jaruševičius, dalyviai čia tikrai neturės kada nuobodžiauti, kadangi Druskininkuose jų lauks išties didelio meistriškumo pareikalausianti trasa. Be to, dalyviai čia kovos ne tik dėl Lietuvos automobilių „Street Race“ čempionato metinių titulų, varžybų partnerių „ProBro“, „PitShop.lt“ prizų, bet ir dėl papildomų trofėjų, kurie įsteigti VšĮ „Jaunasis lenktynininkas“ organizuotų trijų etapų serijos prizininkams. Taigi, pakovoti tikrai bus dėl ko. Be to, absoliučiai greičiausio paskutiniojo etapo dalyvio lauks Druskininkų mero Ričardo Malinausko taurė.

„Po metų pertraukos grįžta tradicinė Druskininkų trasa. Tuo metu vyks ir Druskininkų turizmo dienos, todėl veiksmo bus visiems – ir dalyviams, ir žiūrovams. Paskutiniame etape ne tik baigiame čempionatą, tačiau ir uždarome „Go4Race“ įskaitą, kurios laimėtojai gaus apdovanojimus ir varžybų partnerių – „Mototoja“ įsteigtus prizus. Visi nugalėtojai laimės savaitgalį su naujuoju „Toyota“ elektromobiliu „bZ4x“. Po etapo keliausime į „After party“, kur aptarsime visą sezoną ir apdovanosime „Go4Race“ įskaitos prizininkus“, – sakė Lukas Jaruševičius.

Tačiau dalyviams iki vakarėlio ir apdovanojimų teks gerokai paprakaituoti, mat norint tapti čempionais ar prizininkais jiems per dieną reikės įveikti keturis važiavimus. Kiekviena klaida, kiekvienas paslydimas čia bus aukso vertės tiesiogine to žodžio prasme.

Be to, po paskutinio etapo, skaičiuojant metinius rezultatus, vienas blogiausias kiekvieno dalyvio pasirodymas per sezoną bus išbraukiamas, tad vilčių kovoti dėl aukščiausių pozicijų Lietuvos automobilių „Street Race“ čempionate dar nėra praradę ir tie, kurie šiemet turėjo ne itin sėkmingą startą ar finišą.

Po penkių sezono etapų klasėje SGC-1 lyderiauja 46 taškus turintis Lukas Staškūnas. Šešiais taškais nuo jo atsilieka Justas Virganavičius. Dar keturiais mažiau yra surinkęs ir trečioje vietoje klasifikuojamas Lukas Gordonas. Paraiškas lenktyniauti šios klasės dalyvių gretose šiuo metu jau yra pateikę aštuoni dalyviai.

SGC-2 įskaitoje registruota 13 sportininkų. Po penkių etapų čia aukščiausiai klasifikuojamas Algirdas Gricius, turintis 54 taškus. Antras su 47 taškais žengia Rytis Jankevičius. Pastarajam į nugarą kvėpuoja vos vienu tašku atsiliekantis Tadas Malinauskas.

SGC-3 įskaitoje šiuo metu du sportininkai – Tomas Kuzmarskas ir Julius Povilauskas pretenduoja į pirmąją vietą, nes turi po 47 taškus. Iš karto už jų – 42 taškus turintis Šarūnas Visockas. Šios klasės rikiuotę Druskininkuose sudarys mažiausiai 12 dalyvių.

SGC-4 įskaitoje šiuo metu pirmauja 56 taškus sukaupęs Mantas Bytautas. Jam iš paskos rikiuojasi Daumantas Vitkevičius su 47 taškais ir 38 balus turintis Pavel Viduto. Šioje klasėje „Go4Race“ etape lenktyniauti jau užsiregistravo 15 dalyvių.

Pačioje gausiausioje OC klasėje pateiktos net 32 paraiškos. Po penkių sezono etapų čia pirmauja 53 taškus turintis Mantas Bytautas. Jis varžovams jau yra nepavejamas, tad intriga keliasi į kovą dėl antros ir trečios vietos. Antroje pozicijoje šiuo metu klasifikuojamas Dinas Pakėnas su 27 taškais, o trečias su 21 tašku rikiuojasi Šarūnas Visockas.

Komandinėje įskaitoje, likus vienam etapui iki sezono finišo, tvirčiausiai atrodo 58 taškus turinti „Automotive.lt“ komanda. 44 balus surinkusi „Finišas.lt“ ekipa žengia antra, o trečioje vietoje, su dviejų taškų atsilikimu bei vos vieno taško persvara nuo persekiotojų klasifikuojama „Flameris Racing“ komanda.

Daugiau informacijos apie finalines „Street Race“ sezono lenktynes Druskininkuose „Go4Race“ galite rasti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas