Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dveji metai po Michaelio Schumacherio nelaimės: apie sveikatą sklando tik gandai

Sunku patikėti, bet nuo nelaimingo Michaelio Schumacherio nusileidimo slidėmis praėjo jau dveji metai. Žinių, kaip dabar jaučiasi F-1 legenda, beveik nepateikiama jokių, o gandų sklando daugybė – nuo tokių, kad jis sveria vos 45 kilogramus, iki pranešimų apie tai, jog žvaigždė vėl vaikšto, rašo Tvn24.pl.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2013 metų gruodžio 29 diena išliks juoda ne tik Vokietijos sporto istorijoje. Su šeima Prancūzijos Alpėse besilankęs M.Schumacheris nesėkmingai nusileido slidėmis ir trenkėsi į uolą. Smūgio būta tokio stipraus, kad net slidininko šalmas subyrėjo. 

Pirmosios žinios apie nelaimę skelbė, kad sportininkui sutrenktos smegenys, tačiau jau netrukus pasigirdo ne tokių optimistiškų pranešimų – rimti smegenų pažeidimai ir būtina operacija. 159 dienas Schumis buvo laikomas dirbtinėje komoje. 2014 metų rugsėjį jis išleistas iš ligoninės ir perkeltas į specialiai pritaikytą rezidenciją netoli Ženevos ežero. Čia juo rūpinasi žmona Corinna ir 15 medikų komanda. 

VIDEO: Dveji metai po Michaelio Schumacherio nelaimės: apie sveikatą sklando tik gandai

Iš šių namų viešumą pasiekė tik informacijos trupiniai. Paskutinis M.Schumacherio agentės pranešimas 2015 metų gegužę buvo itin lakoniškas: „Esame laimingi, kad galime pasakyti, jog Michaelio būklė gerėja“. Po šito Sabine Kehm jau pasisakydavo tik tuo atveju, jeigu norėdavo ką nors paneigti. Tarkim, prieš savaitę, kai paneigė viename Vokietijos bulvariniame laikraštyje pasirodžiusią informaciją, kad buvęs F-1 vairuotojas „vėl vaikšto“. „Tai neatsakinga, netikra informacija“, – kategoriškai pareiškė agentė.

Ji nepatvirtino jokios informacijos pastaruoju metu dėl savo kliento sveikatos, nors gandų pastarosiomis savaitėmis netrūko. Viso pasaulio žiniasklaidoje vis pasirodydavo pranešimų, kad M.Schumacheris „nereaguoja į jokius dirgiklius“ arba „kad sveria mažiau nei 45 kilogramus“. Taip pat „kad iki gyvenimo pabaigos liks neįgalus“. Ar tame yra nors kiek tiesos, nežinoma, nes automobilių sporto legendos aplinka į tokius klausimus neatsakinėja.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelio Schumacherio žmona Corinna Scumacher
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelio Schumacherio žmona Corinna Scumacher

Ir greičiausia tos informacijos daugiau nebus. M.Schumacherio šeimos atstovas pareiškė: „Michaelio nelaimė neturėjo precendento, todėl galima suprasti domėjimąsi jos aplinkybėmis. Tačiau reabilitacijos, pradėtos dar ligoninėje ir tęsiamos namuose, eiga jau neturi būti tokia įdomi. Michaelis yra privatus asmuo, ne sportininkas.“

Sausio 3 dieną M.Schumacheriui sukaks 47 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento