Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dzūkijos senovinės technikos klubas minės 20 metų jubiliejų: rengia didžiausią turistinį ralį

Dzūkijos senovinės technikos klubui (DSTK) šiemet dvigubas jubiliejus – klubas mini savo 20 metų gimtadienį ir organizuoja jau 10-ąjį turistinį ralį. Rugsėjo 22–23 d. į Alytų kviečiami visi senovinės technikos mylėtojai. Ralio organizatoriai šiemet paruošė net dvi smagių emocijų ir nuotykių kupinas dienas.
Dzūkijos senovinės technikos klubas rengia ralį
Dzūkijos senovinės technikos klubas rengia ralį / Klubo nuotr.

Daugiau naujienų apie automobilius – rubrikoje GAZAS.LT

„Tikriausiai niekas net negalėjo įsivaizduoti, kad prieš 10 metų pradėtas organizuoti turistinis ralis taip įsibėgės. Per tą laiką daug kas pasikeitė, tačiau tikslas liko tas pats – suburti bendruomenę ir sukurti jai azartišką renginį“, – sako DSTK prezidentas Linas Žvinakevičius.

„DSTK 20“ pavadinto turistinio ralio starto ir finišo vieta numatytos Dzūkijos sostinėje – Alytuje. Dalyviai galės išbandyti savo įgūdžius ir tikslumą kaip niekada anksčiau. Be įprastų papildomų rungčių šiais metais numatomos ir tikslaus laiko važiavimo atkarpos bei slapti laiko kontrolės punktai. Visa tai lems, kad kaip ir įprastai ant nugalėtojų pakylos lips ne greičiausi, o patys tiksliausi, gudriausi ir išradingiausi ekipažai. Be to, šiemet į renginį įtraukta atskira turistų klasė, todėl kiekvienas ras savo vietą šiame renginyje: nuo patyrusių ralio dalyvių iki tų, kurie tiesiog ieško smagių nuotykių.

Dalyviai startuos po vieną ekipažą, vadovaudamiesi kruopščiai parengta kelio knyga. Nugalėtojai bus nustatomi atsižvelgiant į papildomų rungčių rezultatus, baudos sekundes už laiko nuokrypius, todėl bus akcentuojamas ne transporto priemonės savybės, o pačių dalyvių tikslumas ir įgūdžiai.

„Yra nemažai dalyvių, kurie į mūsų ralį atvyksta kasmet. Jie jau pastebėjo, kad varžybos darosi vis sudėtingesnės ir tikslesnės. Seniau skaičiuodavome minučių tikslumu, dabar skaičiuojame sekundes. Tačiau tai nereiškia, kad senbuviai turi didesnes galimybes laimėti. Ankstesnės varžybos rodo, kad net ir naujokai gali tapti čempionais“, – pabrėžia L. Žvinakevičius.

Į renginį kviečiami ne tik senovinės technikos turėtojai, tačiau ir visi, kuriems tokie automobiliai yra įdomūs. Prieš startą vyks automobilių paroda, renginio žiūrovai turės progą pabendrauti su jų savininkais. Ralyje gali dalyvauti visos iki 1993 m. pagamintos transporto priemonės.

Daugiau informacijos apie renginį ir registraciją rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas