Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos WRC etape O.Tanakui nepasisekė, užfiksuota triuškinanti varžovo pergalė

K.Rovanpera dešimtą kartą karjeroje nugalėjo WRC ralyje. Neįtikėtina dominavimą parodęs Kalle laimėjo paskutinius trylika greičio ruožų iš eilės. Estijos ralis taip pat išsiskyrė tuo, kad pirmą kartą nuo 2019-ųjų finišą pasiekė visi galingiausioje klasėje startavę sportininkai.
Akimirka iš Estijos WRC ralio. Alfonso Rakausko nuotr.
Momentas iš WRC Estijos etapo. Alfonso Rakausko nuotr.

SS21 („Powerstage“)

Atrodė, kad paskutiniam dienos greičio ruožui sportininkai ruošėsi jau seniai. Pergalė bendroje įskaitoje buvo nepasiekiama, todėl vienintelis dar juos dominęs dalykas buvo papildomi taškai paskutiniame GR.

Septintoje vietoje finišavo puikų sugrįžimą į didįjį sportą padaręs Teemu Suninen. Jis ralį baigė būdamas penktas bendroje įskaitoje.

Tik penktas „powerstage“ liko T.Neuville. Nepaisant to belgas bendroje įskaitoje užėmė aukštą antrą vietą.

„Likus 16 km iki finišo man sugedo variklio hibridinė dalis. Nepaisant to iškovojau papildomus taškus ir dėl to esu patenkintas. Estijoje likęs antroje pozicijoje, vyksiu į kitą etapą Suomijoje pakilios nuotaikos“, - sakė T.Neuville.

Ketvirtas „powerstage“ finišavo dėl variklio keitimo penkių minučių baudą gavęs O.Tanakas. Nesėkmė su varikliu jį šiame namų ralyje nustūmė į tik aštuntą vietą bendroje įskaitoje.

Trečias finišavęs E.Lappi pasidžiaugė ir tokia pačia užimta vieta bendroje įskaitoje: „Tai mūsų „Hyundai“ komandai buvo sunkus ralis. Mes buvome arčiau „Toyotos“ nei tikėjomės, tačiau vis dar per toli.“

Antroje vietoje finišavo E.Evansas (4 vieta bendroje įskaitoje), o „powerstage“ ir pačiame ralyje įtikinamai laimėjęs K.Rovanpera pasidžiaugė, nes tai buvo jo mėgstamiausias ralis WRC kalendoriuje. Sutvirtinęs savo lyderystę čempionate suomis apgailestavo, kad dėl baudų jis negalėjo parodyti gražios dvikovos su O.Tanaku. Kalle minėjo, kad yra įsitikinęs, jog kito etapo (Suomijoje) metu, namų trasoje atrodys dar geriau.

Estijos ralio rezultatai:

Estijos WRC ralio rezultatai
Estijos WRC ralio rezultatai

WRC čempionato bendra įskaita:

WRC čempionato bendra įskaita
WRC čempionato bendra įskaita

SS19 ir SS20 etapuose vėl laimėjo K.Rovanpera

Laimėjęs dar du greičio ruožus Kalle susikrovė 45,2 sek. persvarą bendroje įskaitoje. K.Rovanpera prisipažino, kad tai padarė taupydamas padangas:

„Jaučiu, kad turiu puikų pranašumą. Aš net nebenoriu toliau spausti, tiesiog taupau padangas „powerstage“. Tikiuosi, kad išlaikiau jas pakankamai, jog paskutiniame GR parodyčiau aukščiausią tempą.“

SS18

Prieš prasidedant pirmam dienoje greičio ruožui K.Rovanpera jau buvo laimėjęs devynis GR iš eilės.

K.Rovanpera SS18 nors ir jau neskubėjo, vis tiek nugalėjo pirmame dienoje greičio ruože.

„Aš tiesiog vairuoju taip, kaip ir jaučiuosi. Mano tempas toks, kad tikrai niekuo nerizikuočiau. Manau lėčiau net negalėčiau važiuoti“, - sakė SS18 triumfavęs suomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas