Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos autokroso čempionato etape lietuviai liko antrame plane, bet triumfavo Nacionalinėje klasėje

Savaitgalį Vilkyčiuose įvyko vienintelis tokį aukštą statusą turintis automobilių sporto renginys Lietuvoje – Europos automobilių kroso čempionato etapas. Čia startavo per 70 dalyvių iš 10 valstybių, kurie dvi dienas varžėsi bagių ir kėbulinių automobilių klasėse.

Finalinę varžybų dieną geriausiai sekėsi Čekijos, Prancūzijos ir Nyderlandų atstovams, kurie per visas klases iškovojo daugiausiai taurių. Lietuviams Pauliui Pleskovui ir Sauliui Žundai ant podiumo užlipti nepavyko.

Pirmąjį sustabdė avarija, antrasis nusileido varžovams ir nepateko į finalą. Tačiau lietuviai atsigriebė Nacionalinės klasės važiavimuose, kur iš finalinės kovos eliminavo visus latvius ir išsidalijo visas prizines pozicijas.

Finalinę dieną – bekompromisės kovos

Sekmadienį Europos automobilių kroso čempionate išaušo didžioji varžybų diena. Čia visų klasių dalyvių laukė likusios kvalifikacijos, pusfinaliai ir finalai. Po jų paaiškėjo, kurie lenktynininkai iš Vilkyčių išsivežė taures ir papildė sezono taškų bagažą.

„Touring Autocross“ klasėje triumfavo Čekijos atstovas Petr Šimurda, vairavęs „Škoda Fabia“. Jis įveikė savo tautietį Lukaš Červeny. Trečioje vietoje įsitvirtino estas Andri Oun.

Tiesa, esto rezultatas po finišo pakibo ant plauko, mat techninės komisijos komisarams kilo klausimų dėl šio dalyvio naudojamų degalų rūšies.

Šiais metais degalai visiems Europos čempionato dalyviams buvo suvienodinti, tad bus tiriama, ar estas tikrai laikėsi taisyklių ir nenaudojo kitų degalų. Analogiškų klausimų teisėjai turėjo ir kitiems dalyviams, lenktyniaujantiems bagiais, tačiau jie į prizininkus nepretendavo.

Šioje klasėje savo atstovą turėjo ir lietuviai, tačiau Paulius Pleskovas vienoje iš kvalifikacijų patyrė avariją ir smarkiai sudaužė savo „Ford Focus“. Lietuvis varžybų tęsti nebegalėjo.

„Super Buggy“ klasėje nugalėtoju tituluotas latvis Ervins Grencis. Jo kelias į pergalę buvo labai sunkus, tad po finišo latvis net puolė bučiuoti į pergalę jį atvežusį savo bagį. Antroje ir trečioje vietoje išsirikiavo du prancūzai – atitinkamai Johnny Feuillade ir Vincent Mercier.

„Buggy 1600“ klasėje finale pergalę išplėšė Timo Pahler iš Nyderlandų. Jis įveikė čeką Jakub Novotny. Trečioje vietoje finišavo olandas Ed Van Asten. Šioje klasėje startavo ir lietuvis Saulius Žunda, tačiau jis į finalinį nepateko ir pasirodymą baigė 12-oje vietoje.

„Junior Buggy“ kategorijoje triumfavo Nuderlandų atstovas Styn Jaspers. Daniel Pytloun iš Čekijos finišavo antroje vietoje. Trečias pro finišo vėliavą praskriejo Malone Feuillade. Per žingsnį nuo podiumo liko vienintelė varžybų dama, Čekijos atstovė Eliška Pytlounova.

Bene daugiausiai žiūrovų ovacijų sulaukė Nacionalinės klasės kvalifikacijos ir finalinis važiavimas. Čia varžėsi lietuviai ir latviai, tačiau į finalinį važiavimą pateko tik lietuviai. Čia dramos netrūko iki paskutinio rato. Didžiąją finalo dalį lyderiavo Laurynas Paulauskas, tačiau iki finišo likus porai ratų neatlaikė jo „Honda Civic“. Tuo pasinaudojo ir į pirmąją vietą pakilo Ligitas Kordušas, už savęs iki pat finišo išlaikęs Eligijų Abartį. Trečią vietą išplėšė Deividas Kusas, kuriam pavyko apsiginti nuo Gintauto Norkaus atakų.

Per varžybas pasitaikė ir keletas susidūrimų bei virtimų, tačiau nė vieno incidento metu pilotai nenukentėjo ir atsipirko tik sulamdyta technika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas