Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 07 /22:46

F-1 etape Meksikoje – M.Verstappeno triumfas ir L.Hamiltono bei S.Perezo dvikova

Sekmadienio vakarą Lietuvos laiku Meksikoje įvyko Formulės-1 etapas. Jį iš pirmosios pozicijos pradėjo „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas, tačiau jam lenktynės nesiklostė jau nuo pirmojo rato. Po 71-o rato kovos etapo nugalėtoju tapo „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Finišas

Lenktynėse Meksikoje triumfuoja Maxas Verstappenas. „Red Bull“ pilotas šia pergale dar labiau įtvirtina savo lyderiavimą čempionate. Antroje vietoje finišuoja Lewisas Hamiltonas. Trečią vietą iškovoja Sergio Perezas. „Mercedes“ strategija dėl vieno taško už greičiausią ratą pasiteisina – jį paskutiniame rate uždirba V.Bottas.

VIDEO: Race Highlights | 2021 Mexico City Grand Prix

66/71

Iki finišo lieka penki ratai. S.Perezas nesugeba ir toliau mažinti atsilikimo nuo L.Hamiltono ir greičiausiai jam teks tenkintis trečiąja vieta. Tuo metu kitas „Mercedes“ pilotas V.Bottas suka į techninio aptarnavimo zoną. Jam dedamos minkšto mišinio padangos, su kuriomis pilotas bandys pademonstruoti geriausią rato įveikimo laiką ir taip pelnyti bent jau tašką, neleidžiant į jį pretenduoti lenktynių ir viso čempionato lyderiui M.Verstappenui iš „Red Bull“.

61/71

Iki lenktynių pabaigos lieka 10 ratų. S.Perezas prie L.Hamiltono priartėjęs jei mažiau nei sekundės skirtumu.

56/71

Panašu, kad M.Verstappenui jau nebėra jokių kliūčių laimėti lenktynes. Tuo metu antroje vietoje važiuojantį L.Hamiltoną vis labiau spaudžia S.Perezas. Tarp jų liko vos 3 sek.

Iki lenktynių pabaigos lieka 15 ratų.

43/71

Sergio Perezas fiksuoja geriausią rato įveikimo laiką. Tai – neramios žinios Lewisui Hamiltonui. Prognozuojama, kad jei S.Perezas išlaikys tempą, už maždaug 15 ratų meksikietis gali priartėti prie L.Hamiltono iki lenkimui tinkamo atstumo.

41/71

Padangas keisti stoja Sergio Perezas. Jis į lenktynes grįžta už Lewiso Hamiltono ir klasifikuojamas trečioje vietoje.

34/71

Padangų keitimui stoja lenktynių lyderis Maxas Verstappenas. Į rikiuotę jis grįžta iškart už Sergio Perezo.

33/71

„Red Bull“ delsia atlikti pirmąjį padangų keitimą. Tuo naudojasi „Mercedes“ ekipa, nes L.Hamiltonas su naujomis padangomis jau mažina atsilikimą nuo oponentų kiekviename rate.

30/71

Padangas keisti stoja L.Hamiltonas. Į rikiuotę jis grįžta penktoje vietoje.

29/71

Maxas Verstappenas ir toliau lyderiauja, nuo L.Hamiltono atsiplėšdamas jau 9 sek.

24/71

Mezgasi kova dėl antrosios vietos tarp Lewiso Hamiltono ir trečioje vietoje šiuo metu esančio Sergio Perezo. Juos skiria apie dvi sekundes.

17/71

Po nesėkmingo starto į rikiuotės galą nusiritę V.Bottas ir D.Ricciardo kyla pozicijomis aukštyn. Dabar jie klasifikuojami atitinkamai 12-oje ir 11-oje vietose.

10/71

Maxas Verstappenas fiksuoja greičiausią rato įveikimo laiką ir savo persvarą prieš L.Hamiltoną didina iki 3,2 sek.

4/71

Saugos automobilio fazė baigėsi. Lenktynės tęsiamos. Lyderiauja Maxas Verstappenas, antras važiuoja Lewisas Hamiltonas, trečias – Sergio Perezas.

1/71

Jau pirmame posūkyje lenktynės baigėsi Yuki Tsunoda ir Mickui Schumacheriui. Jie spūstyje apgadino savo bolidus, kliudę Estebaną Oconą. Trasoje pasirodė saugos automobilis.

Startas

Puikiai startuoja Maxas Verstappenas, kuris į pirmąjį posūkį įvažiuoja pirmoje vietoje, už nugaros palikdamas iškart abu „Mercedes“. Maža to, pirmame posūkyje apsisuka iš „pole“ pozicijos startavęs V.Bottas, kurį kliudė Danielis Ricciardo.

Kvalifikacija

Per treniruotes Meksikos trasoje greičiausias buvo vietos herojus Sergio Perezas, tačiau kvalifikacijoje savo pajėgumą pademonstravo iki tol kiek lėčiau važiavę „Mercedes“ pilotai. Valtteri Bottas užfiksavo geriausią rato įveikimo laiką ir iškovojo „pole“ poziciją.

Greta V.Botto starte rikiuosis lyderio ekipos draugas Lewisas Hamiltonas. Antroje eilėje – du „Red Bull“ pilotai. Trečią starto vietą užims Maxas Verstappenas, o ketvirtą – Sergio Perezas.

F-1 pilotų Meksikoje laukia kiek daugiau nei 300 km lenktynių distancija, padalinta į 71-ą ratą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant