Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 24 /23:41

Maxui Verstappenui Ostino trasoje pavyko už savęs išlaikyti Lewisą Hamiltoną

Sekmadienio vakarą Lietuvos laiku Jungtinėse Amerikos Valstijose, Ostino trasoje įvyko F-1 lenktynės. Jas laimėjo iš „pole“ pozicijos startavęs „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Finišas

Maxas Verstapenas išlaiko pirmąją poziciją. Iki lenkimui tinkamo atstumo priartėti nesugebėjęs Lewisas Hamiltonas finišuoja antras. Trečioje vietoje finišuoja kitas „Red Bull“ pilotas Sergio Perezas.

53/56

Lieka trys ratai. Lewisas Hamiltonas nuo Maxo Verstappeno atsilieka apie pusantros sekundės.

51/56

Dėl problemų bolido gale iš kovos traukiasi Fernando Alonso.

46/56

Iki lenktynių pabaigos lieka dešimt ratų. M.Verstappenas prieš L.Hamiltoną pirmauja 2,7 sek. Panašu, kad kova dėl pirmosios vietos gali įvykti paskutiniuose ratuose.

42/56

Estebanas Oconas stoja techninio aptarnavimo zonoje dėl gedimo. Jam lenktynės baigtos.

37/56

Padangas stoja keisti Lewisas Hamiltonas. Jis į rikiuotę grįžta už Maxo Verstappeno ir šiam dabar nusileidžia kiek daugiau nei 8 sek.

30/56

Keisti padangas dar sykį stoja Maxas Verstappenas. Jis į rikiuotę grįžta trečias, bet netrukus pakyla į antrąją vietą. Lewisas Hamiltonas padangų antrą kartą dar nekeitė. Jis lyderiauja 17 sek. persvara.

29/56

Trasoje įjungta virtualaus saugos automobilio fazė, tačiau ji trunka vos kelias dešimtis sekundžių.

28/56

Lenktynės įpusėjo. Lewisas Hamiltonas sparčiai vejasi Maxą Verstappeną. Juos skiria jau tik 2,8 sek.

22/56

Lenktynėse ir toliau lyderiauja Maxas Verstappenas. Jis kiek mažiau nei šešiomis sekundėmis lenkia Lewisą Hamiltoną. Trečią vietą kol kas išlaiko Sergio Perezas.

15/56

Apie bolido amortizacijos gedimą pranešė Piere`as Gasly. Komanda jį nukreipė į techninio aptarnavimo zoną. Jam lenktynės baigtos.

14/56

Padangas stoja keisti ir Lewisas Hamiltonas. Jis į rikiuotę grįžta antroje vietoje – iškart už Maxo Verstappeno.

11/56

Prasidėjo pirmieji padangų keitimai. Keisti padangas stojo ir Maxas Verstappenas, kuris į rikiuotę grįžo penktoje vietoje, bet netrukus pakilo iki ketvirtosios. Tuo metu Lewisas Hamiltonas lyderiauja ir padangų dar nekeitė. Visgi rato įveikimo laikai byloja apie tai, kad Maxas Verstappenas demonstruoja kiek geresnį tempą, todėl po Lewiso Hamiltono padangų keitimo jis gali išsiveržti į priekį.

6/56

Į techninio aptarnavimo zoną pasuko Nicolas Latifi. Komanda pakeitė jo bolido „nosį“. Priekis buvo apgadintas per susidūrimą su Sebastianu Vetteliu jau pirmame rate. Šį incidentą nagrinėja komisarai.

Startas

Iškart po starto Maxas Verstappenas prarado turėtą „pole“ poziciją. Jau pirmame posūkyje ją iš „Red Bull“ piloto nugvelbė geriau startavęs Lewisas Hamiltonas.

Šeštadienio kvalifikacija

Paskutinėje kvalifikacijos dalyje į priekį šovė ir „pole“ poziciją iškovojo „Red Bull“ ekipos lenktynininkas Maxas Verstappenas. Jis parodė 1 min. 32,910 sek. vieno rato įveikimo laiką ir 0,2 sek. pranoko Lewisą Hamiltoną. Trečias su 0,22 sek. atsilikimu – lyderio komandos draugas Sergio Perezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas