Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 06 24 /18:55

F-1 etapas Prancūzijoje: sumaištis pirmame rate ir Lewiso Hamiltono pergalė

Sekmadienį Prancūzijoje prasidėjo aštuntasis šio sezono „Formulės-1“ etapas. Lenktynes iš pirmosios pozicijos pradėjo kvalifikacinius važiavimus laimėjęs britas Lewisas Hamiltonas. Beje, tai 75-oji iškovota „pole“ pozicija šio piloto karjeroje. Galiausiai po 53 ratų kovos paaiškėjo, kad būtent L.Hamiltonas iš Prancūzijos išsiveš dar vieną pergalę.
Varžybų akimirka
Kvalifikacijos akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Magny Cours“ trasoje varžybų dalyviams teko įveikti 53 ratus arba važiuoti dvi valandas, priklausomai nuo to, kas įvyks greičiau. Iš viso numatyta beveik 310 kilometrų distancija. Vieno trasos rato ilgis – 5,84 km.

Lenktynes iš pirmosios pozicijos pradėjo kvalifikacijoje geriausią rezultatą parodęs britas Lewisas Hamiltonas. „Mercedes“ vairuojantis pilotas užfiksavo 1 min. 30,029 sek. Antroje vietoje startavo lyderio ekipos draugas Valtteri Bottas. Trečiame takelyje – Sebastianas Vettelis su „Ferrari“.

Tačiau vos prasidėjus lenktynėms jose pasirodė saugos automobilis. Tai įvyko dėl Sebastiano Vettelio ir Valtteri Botto susidūrimo. Abu pilotai lenktynes tęsti galėjo, tačiau jiems teko iškart sukti į techninio aptarnavimo zoną. Pranešta, kad šį susidūrimą svarstys teisėjai. Netrukus susidūrė ir dar du pilotai – Pierre Gasly kliudė ir apsuko Estabaną Oconą. Deja, tačiau šiems lenktynininkams varžybos tuo ir pasibaigė.

Susidūrimų sumaištimi pasinaudojo Lewisas Hamiltonas, atitrūkęs nuo oponentų grupės saugiu atstumu. Prieš išvažiuojant į trasą saugos automobiliui, antrąją vietą užsiėmė „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas, o trečias – Carlosas Sainzas su „Renault“ bolidu. Tuo metu S.Vettelis ir V.Bottas į priekį turėjo brautis iš rikiuotės galo. Saugos automobilio fazė baigėsi šeštame rate. Lenktynės buvo tęsiamos.

Įveikus dešimt lenktynių ratų į trečią poziciją pakilo „Red Bull“ pilotas Danielis Ricciardo. Ketvirtoje pozicijoje laikėsi Kimi Raikkonenas iš „Ferrari“. Tuo metu Sebastianas Vettelis ir Valtteri Botas, kurie lenktynes pradėjo tarpusavio kontaktu, kilo pozicijomis aukštyn. Kiek vėliau S.Vetteliui buvo nuspręsta skirti penkių sekundžių baudą, kurią jis turėjo atlikti techninėje zonoje.

Tuo metu V.Bottas kiek strigo ir pasiekė 11 poziciją. Lenktynių lyderiu ir toliau išliko L.Hamiltonas. Už jo rikiavosi du „Red Bull“ pilotai – Maxas Varstappenas ir Danielis Ricciardo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Įveikus pusę varžybų virš trasos ėmė kauptis debesys, tad komandos jau dairėsi į lietaus padangas, tačiau jų taip ir neprireikė.

Lyderiavęs Lewisas Hamiltonas padangų keisti neskubėjo. Jam „Mercedes“ ekipa tą liepė padaryti tik 33-iame rate. Be to, po 30 ratų iš lenktynių pasitraukė „Force India“ pilotas Sergio Perezas. Jo bolido varikliui ėmė dingti galia. 34 rate į pirmąją vietą pakilo Kimi Raikkonenas, tačiau jis tebevažiavo tomis pačiomis padangomis. Netrukus padangas stojo keisti ir jis, tad po 37 ratų lyderių rikiuotė grįžo į senas vėžes.

„Scanpix“/AP nuotr./Varžybų akimirka
„Scanpix“/AP nuotr./Varžybų akimirka

Tačiau iki finišo likus šešiems ratams trečioje vietoje važiavusį Danielį Ricciardo pavijo Kimi Raikkonenas. „Red Bull“ pilotas spaudimo neatlaikė ir suomis pakilo į trečiąją vietą. Tuo metu „Mercedes“ vairuojantis Valtteri Bottas pakilo į ketvirtą vietą ir aplenkė Sebastianą Vettelį.

51-ame rate sustojo Lance`as Strollas, kuriam sprogo padanga. Jo bolidas sustojo trasoje, todėl vėl buvo įjungta geltonų vėliavų fazė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Per likusius ratus jau niekas nepasikeitė ir dar vieną pergalę šventė „Mercedes“ lyderis Lewisas Hamiltonas. Antrą vietą iškovojo „Red Bull“ vairavęs Maxas Verstappenas. Trečias – Kimi Raikkonenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas