Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F1: Ostine kvalifikacijoje L.Norrisui padėjo „Mercedes“ piloto George‘o Russello avarija

Lando Norrisas iš „McLaren“ užsitikrino „pole“ poziciją Jungtinių Valstijų GP lenktynėse Ostine. L. Norrisui padėjo „Mercedes“ vairuotojo George‘o Russello avarija, kuri sutrukdė Maxui Verstappenui („Red Bull“) ir kitiems pilotams baigti paskutinius Q3 ratus.
G.Russelo avarija Ostine
G.Russelo avarija Ostine / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

L. Norrisas buvo greičiausias po pirmųjų važiavimų, pranokdamas Verstappeną 0.031 sekundės, nepaisant klaidos priešpaskutiniame posūkyje, kur automobilis prarado sukibimą. Vis dėlto jis sugebėjo atsikovoti laiką itin greitame viduriniame sektoriuje, kas padėjo išlaikyti persvarą. Paskutinį bandymą su naujomis minkštosiomis padangomis M. Verstappenas pradėjo pirmas, bet G. Russello avarija priešpaskutiniame posūkyje privertė paskelbti dvigubas geltonas vėliavas. Tai reiškė, kad niekas nebegalėjo užbaigti savo ratų.

Taigi po avarijos rezultatai nepasikeitė – L. Norrisas liko pirmas, M. Verstappenas antras, o Carlosas Sainzas iš „Ferrari“ trečias. Charlesas Leclercas („Ferrari“) finišavo ketvirtas, Oscaras Piastris („McLaren“) penktas, o G. Russellas – šeštas.

„Alpine“ vairuotojas Pierre'as Gasly užėmė septintą vietą, tačiau jam gresia tyrimas dėl incidento su M. Verstappenu. Fernando Alonso („Aston Martin“), Kevinas Magnussenas („Haas“) ir Sergio Perezas („Red Bull“) užbaigė geriausiųjų dešimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito