Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ferrari“ driokstelėjo Ostine: dvigubas „raudonųjų“ pasiekimas ir nefinišavęs L.Hamiltonas

„Ferrari“ meistriškai susitvarkė Amerikų trasoje (COTA). Puikiai lenktynes pradėjusi Italijos ekipa šventė pergalę JAV GP – Charlesas Leclercas užėmė pirmą vietą, o Carlosas Sainzas – antrą.
Charlesas Leclercas
Charlesas Leclercas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Trečią vietą užėmė Maxas Verstappenas, kuris lenktynių gale ilgą laiką kovojo su Lando Norrisu.

Lenktynių eiga

Lenktynės prasidėjo nuo labai įdomaus starto. Lando Norrisas pirmuosius metrus pradėjo gerai, bet kildamas į įkalnę pasimetė bei prarado net tris pozicijas, iš pradžių jį aplenkė M. Verstappenas, po to savo šansu pasinaudojo ir „Ferrari“ lenktynininkai. Leclercas taip pat pranoko skrajojantį olandą bei atsidūrė pirmoje pozicijoje.

Po lenktynių starto į avariją pateko Lewisas Hamiltonas. Tokiu būdu trasoje atsidūrė saugos automobilis, bet tai didelės sumaišties nesukėlė.

Nors „Pirelli“ prognozavo dviejų sustojimų taktiką, ne visi naudojosi šiais patarimais. Ypač pasiteisino „Ferrari“ taktika, leidusi C. Sainzui pakilti į antrą poziciją.

Lenktynių gale Norrisas spaudė Maxą Verstappeną, kuris puikiai gynėsi. Britas galiausiai pranoko čempionatą, tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo padaryta nelegaliai. Lenktynių teisėjai skyrė „McLaren“ lenktynininkui 5 sekundžių baudą, dėl to mažiau nei sekunde teko užleisti trečią poziciją savo pagrindiniam konkurentui iš Nyderlandų.

Leclercas, Sainzas, Verstappenas bei Norrisas – toks buvo pirmasis lenktynių ketvertas. Po jų sekė per daug „Grand Prix“ metu neišsiskyręs Oscaras Piastris.

Fantastiškas lenktynes iš paskutinės pozicijos važiavęs George'as Russellas užėmė šeštą poziciją. Jis „Grand Prix“ pabaigoje aplenkė Sergio Perezą.

Nico Hulkenbergas užėmė aštuntą vietą. Du „Formulės-1“ naujokai Liamas Lawsonas ir Franco Colapinto uždarė dešimtuką.

Kitos lenktynės – po savaitės Meksikoje. Iki sezono pabaigos liko 5 lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito