Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Finalinę bekelės varžybų Uoginiuose dieną – organizatorių staigmena E.Janavičiui ir V.Žalai

Sekmadienį Kupiškio rajone, Uoginių autosporto komplekse baigėsi tris dienas trukęs pirmasis Lietuvos automobilių bekelės sporto čempionato etapas. Po jo apdovanoti ir šio etapo prizininkai, ir praėjusio sezono čempionai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Sekmadienį bekelės žiedo trasoje buvo numatytas visų trijų TR klasių startas. Tiek TR1, tiek sujungtoms TR2 ir TR3 dalyvių kategorijoms čia reikėjo dar pusantros valandos kovoti su vandens ir klampių vietų kupina trasa. Tiesa, šiandien veiksmas vyko kiek kitaip – dalyviai trasoje ratus suko į priešingą pusę.

Sekmadienis pateikė nemažai iššūkių ekipažams. Nors dauguma po šeštadienio lenktynių per naktį spėjo sutvarkyti techniką sekmadieniui, tačiau šiandien techninės problemos kai kuriuos dalyvius taip pat lydėjo. Galiausiai po dviejų, pusantros valandos trukusių važiavimų ekipažai galėjo lengviau atsipūsti ir laukti galutinių rezultatų.

Į apdovanojimų ceremoniją atvyko ir Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius bei Dakaro ir klasikinio ralio lenktynininkas Vaidotas Žala. Varžybų organizatoriai – „Kupiškio auto-moto sportas“ ir visureigių klubas „35 coliai“ svečiams nusprendė paruošti staigmeną – įsodinti juos į šturmanų vietas dviejuose TR3 kategorijos bekelės boliduose. Tiek Egidijus Janavičius, tiek Vaidotas Žala su šia avantiūra sutiko ir švarkus iškeitė į apsauginius kostiumus.

„Aš neįsivaizdavau, kad šitie visureigiai eina per purvus kaip kokie vabalai. Atvažiavome prie pirmo ežero, pagalvojau, kad kažkaip pakraščiu gal pravažiuosime. Bet žiūriu, kad mes per tą ežerą plaukiam tiesiai. Labai daug įspūdžių. Pagarba šio sporto profesionalams. Anksčiau negalvodavau, kad čia tiek daug reikalų“, – sakė Vaidotas Žala.

Vaidotas Žala vieną ratą bekelės žiede įveikė kartu su Ramūnu Skurdeliu ir jo „Volvo America“ bolidu. Egidijus Janavičius bekelės discipliną patvinusioje Uoginių trasoje išbandė sėdėdamas greta šių varžybų nugalėtojo Arūno Simanavičiaus.

„Pats čia važiuoti tikrai nesiryžčiau, bet įspūdis sėdint šalia tikrai didelis. Kitas dalykas – pati technika. Kadangi aš pats technikas, tai suprantu, kiek tas plienas gali laikyti. Tai yra neįtikėtina. Mažas motoriukas irgi neįtikėtinas, ką gali vairuotojas – taip pat neįtikėtina. Aišku, man buvo šiek tiek nerimo. Visiems dėsčiau, kaip svarbu yra saugumas, teisingas diržų, šalmų užsisegimas. Tai šiuo atveju šalmas ir diržai man buvo šiek tiek per laisvi, tai vidinis nerimas buvo. Iškart galvoje atsiranda projekcija, kas būtų jeigu būtų. Bet pavažiuoti su tokia technika tikroje bekelės trasoje tikrai buvo neeilinė patirtis“, – po pasivažinėjimo sakė Egidijus Janavičius.

Netrukus po svečių pavėžinimo bekelėje buvo surengta ir apdovanojimų ceremonija. Prie Egidijaus Janavičiaus ir Vaidoto Žalos prisijungė ir trofėjus bei diplomus įteikti padėjo ir Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas.

TR1 kategorijoje triumfavo itin stabiliai važiavę ir rimtesnių problemų išvengę „Šilalė Racing Team“ ekipos atstovai Rimantas Rupšlaukis ir Artūras Jakas. Darjuš Kodis ir Ernest Tomaševič iškovojo antrąją vietą. Ant trečiojo laiptelio žengė Mantas Beržinis su Sauliumi Detkausku.

TR2 klasės nugalėtojais tapo Tomas Gužauskas su Arnoldu Baukumi. Už savęs jie paliko antroje vietoje finišavusius Vygantą ir Martyną Ališauskus bei trečioje pozicijoje savaitgalį baigusį Denis Vasilevskij ir Artur Višnevskij duetą.

Beje, pastarajam ekipažui sekmadienis klostėsi sunkiai. Įstrigę vandenyje jie nutraukė savo „gervę“, o ištraukti jų nebesugebėjo ir pagelbėti sustoję kiti dalyviai. Per žingsnį nuo prizininkų pakylos liko Aurimo ir Arno Šaltenių duetas. Koją jiems pakišo dar šeštadienį pasireiškusios techninės problemos.

TR3 kategorijoje nugalėtojais tituluoti Arūnas ir Edgaras Simanavičiai. Ramūnas Skurdelis su Emiliu Garunkščiu aršiai kovojo su lyderiais, tačiau turėjo tenkintis antra vieta. Trečiosios vietos taurės įteiktos Vidui Čiutai su Vidu Karanausku.

Po šio etapo prizininkų apdovanojimų taip pat pasveikinti ir praėjusio sezono nugalėtojai ir 2020-ųjų metų bekelės čempionai. Kadangi dėl pandemijos taip ir nepavyko surengti atskiro apdovanojimų vakaro, taurės jiems įteiktos Uoginiuose.

TR1 klasės čempionais tapo Raimondas Matula ir Erikas Račiūnas. Darjuš Kodis ir Ernest Tomaševič iškovojo antrąją vietą, o trečios vietos taurės įteiktos Rimantui Rupšlaukiui ir Linui Jakui.

TR2 klasėje čempionų titulą iškovojo Tomas Gužauskas ir Arnoldas Baukus. Andrius Paslauskas su Remigijumi Aukštuoliu sezoną baigė antroje vietoje. Treti pernai buvo Donatas Mockus su Klemensu Budvyčiu.

TR3 kategorijoje praėjusiais metais triumfavo Ramūnas Skurdelis ir Emilis Garunkštis. Antrąją vietą iškovojo Valdas Galinis ir Mindaugas Grigaitis. Treti - Donatas Kulbauskas ir Renatas Žilys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas