Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmąją „Samsonas Rally Utena“ dieną laimėjo ekipažas iš Estijos

Penktadienį Utenoje prasidėjo dvi dienas vyksiančios „Samsonas Rally Utena“ varžybos. Jos yra finalinis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas, po kurių paaiškės šių metų ralio čempionai. Varžybos baigsis šeštadienį vakare.
GR2
GR2 / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
VIDEO: „Samsonas Rally Utena“ pirmosios dienos tiesioginė transliacija

Penktadienį ryte dalyviai savo jėgas išmėgino testiniame greičio ruože. Geriausiai čia pasirodė estų Egono Kauro ir Allano Birjukovo ekipažas, lenktyniaujantis Lietuvoje, Mindaugo Varžos dirbtuvėse pagamintu „Hyundai i20 VRT“ automobiliu.

Šie svečiai laimėjo ne tik testinį greičio ruožą, bet ir ėmė diktuoti tempą lenktynėms prasidėjus. Jų duetas buvo greičiausias pirmame greičio ruože. Estai čia 1,8 sek. pranoko arčiausiai čempionų titulo esančius Vladą Jurkevičių su Aisvydu Paliukėnu. Beveik 4 sek. nuo lyderių atsiliko Rokas Steponavičius su Dovydu Ketvirčiu.

Antrame greičio ruože pirmieji du ekipažai išsirikiavo analogiškai, o trečią rezultatą parodė Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano tandemas.

Trečiame greičio ruože visi trys ekipažai vėl finišavo tokia pačia tvarka kaip antrame, tad po trijų greičio ruožų „Samsonas Rally Utena“ kol kas lyderiauja E.Kaur ir A.Birjukov. Jų pranašumas prieš V.Jurkevičių su A.Paliukėnu siekia 7 sek. Treti kol kas – R.Steponavičius su D.Ketvirčiu. Jų deficitas nuo lyderio – 16,8 sek. G.Notkus ir D.Strižanas nuo pastarųjų atsilieka dar 0,4 sek.

Po trijų greičio ruožų dalyviai grįžta į serviso zoną. Penktadienio vakarą jų laukia du miesto greičio ruožai, kurie vyks jau temstant, tad dalyviai čia lenktyniaus ant savo automobilių susimontavę papildomus žibintus.

Iki šiol iš lenktynių dėl techninių problemų jau pasitraukė du ekipažai.

Po pertraukos servise dalyvių laukė du karuseliniu principu vykstantys greičio ruožai Utenos miesto gatvėmis. Pirmąjį laimėjo V.Jurkevičius, už savęs palikęs E.Kaurą ir G.Notkų. Antrąjį sykį atsigriebė estas E.Kauras/ V.Jurkevičius buvo antras, o G.Notkus ir vėl užfiksavo trečią laiką.

Po penkių pirmosios dienos greičio ruožų rikiuotės priekyje ir toliau rikiuojasi Egonas Kauras. Jo pranašumas prieš V.Jurkevičių siekia 6,5 sek. Trečioje vietoje - Rokas Steponavičius, kuris G.Notkų lenkia vos 0,1 sek.

Antrąją ralio dieną, šeštadienį dalyvių lauks dar 10 greičio ruožų. Iš viso šiame ralyje startavo beveik 90 ekipažų, kuriems per dvi dienas reikės įveikti daugiau bei 110 km greičio ruožais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas