Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo lyderių startinės pozicijos sekmadienio Abu Dabio GP F1 lenktynėse

Abu Dabyje, „Yas Marina Circuit“ trasoje įvyko paskutinė kvalifikacijos sesija šiame sezone. Sekmadienį sužinosime naująjį „Formulės 1“ pasaulio čempioną. Kvalifikacijoje pamatėme įdomius lyderių taktinius manevrus. Pole poziciją iškovojęs M.Verstappenas pasirinko minkšto mišinio padangas, o L.Hamiltonas vidutinio mišinio apavą. Šie strateginiai pasirinkimai užtikrins taktiškai įdomias varžybas.
L.Norrisas ir M.Verstappenas
L.Norrisas ir M.Verstappenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Q3

Svarbiausia šio sezono kvalifikacijos Q3 sesija prasideda. Maxas Verstappenas 2021 m. sezone yra iškovojęs devynias, o Lewisas Hamiltonas penkias pole pozicijas.

Iš pretendentų į titulą geresnį rato įveikimo laiką užfiksuoja M.Verstappenas! Rimta paraiška į pole poziciją. Maloniai stebina Y.Tsunoda, jis kol kas ketvirtas. Lewisas užfiksavo net 0,551 s. lėtesnį laiką už olandą. Jis jį tikrai pagerins, bet ar greičio užteks, kad aplenktų Maxą? Paskutinieji ratai žada įdomią atomazgą. Ne, L.Hamiltonui nepavyksta pagerinti Maxo Verstappeno laiko. Pole poziciją šiandien iškovojo M.Verstappenas. Antras liko L.Hamiltonas. Tarp „Red Bull“ ir „Mercedes“ sportininkų įsiterpia trečią laiką užfiksavęs L.Norrisas. Ketvirtas startuos S.Perezas, o V.Bottas tik iš nuviliančios šeštos pozicijos.

Finalinės sesijos rezultatai:

Q2

Dauguma įprastai greičiausių pilotų pradeda sesiją turėdami sumontuotas vidutinio mišinio padangas. Viename iš posūkių P.Gasly pastebėjo, kad jis turi problemų stabdant. Jis grįžta į boksus aiškintis su komandos technikais, kas yra ne taip. Sainzas su minkšto mišinio padangomis užfiksuoja greičiausią ratą.

Tai ženklas, kad lyderiai irgi turbūt bus priversti pasekti jo pavyzdžiu. Paskutiniam greitajam ratui atlikti minkšto mišinio padangas renkasi M.Verstappenas bei jo komandos draugas S.Perezas, L.Hamiltonas lieka prie vidutinio kietumo mišinio. Jis netrukus gerina C.Sainzo užfiksuotą laiką.

P.Gasly nepavykus pašalinti problemų su stabdžiais, nepatenka į finalinę kvalifikacijos sesiją.

Įdomūs lyderių taktiniai manevrai: lenktynes L.Hamiltonas pradės su vidutinio kietumo padangomis, o abu „Red Bull“ lenktynininkai su minkšto mišinio. Tai bent netikėtumas.

Į finalinę sesiją nepateko: F.Alonso, P.Gasly, L.Strollas, A.Giovinazzi ir S.Vettelis.

Q1

Maxas pirmasis fiksuoja greičiausią ratą sesijoje. Neilgai trukus savo greitąjį ratą pradeda ir L.Hamiltonas, jis iškart užfiksuoja 0,4 s geresnį rato įveikimo laiką nei olandas. Pirmasis slystelėjo Mickas Schumacheris, tačiau nieko tokio, jis važiuoja toliau. Kalbama, kad „Red Bull“ reguliuodami savo bolidą paaukojo prispaudžiamąją jėgą dėl didesnio pasiekiamo maksimalaus greičio.

Pastebėjus trasoje kuoliuką sesija stabdoma. Rodomos raudonos vėliavos. Keli bolidai net jį pervažiavo. Jį pašalinus, sesija pratęsiama.

Pilotai, užimantys paskutines vietas, ima varžytis dėl patekimo į Q2 sesiją. Tarp jų yra ir K.Raikkonenas, S.Vettelis. Ar jiems pavyks prasibrauti toliau? S.Vetteliui pavyko, o Kimis lieka tik aštuonioliktas.

Į Q2 sesiją nepateko: K.Raikkonenas, G.Russellas, N.Latifi, M.Schumacheris ir N.Mazepinas.

Anksčiau jau rašėme, kad kartojasi 1974 metų istorija, kai abu pretendentai į titulą turi po vienodą taškų skaičių. Ir geriau pasirodęs taps pasaulio čempionu. Tai bus pati svarbiausia kvalifikacijos sesija šiame sezone.

Taip pat būtina paminėti tai, kad tai bus paskutinės karjeroje lenktynės F1 legendai Kimiui Raikkonenui. Ryte jau apie tai rašėme pirmoje dalyje apie garsųjį suomį. Būtina paminėti, kad jis treniruočių metu gerokai apdaužė savąjį „Alfa Romeo“ bolidą.

FP3 treniruočių sesijos rezultatai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento