Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Formulės 1“ sezonas už uždarų durų: kur ir kada vyktų pirmosios lenktynės?

Nors apie „Formulės 1“ sezoną pastaruoju metu sklando vis daugiau gandų – tiek apie naujus lenktynininkų sandorius, tiek apie vidines komandų nuotaikas, tačiau viena aišku, kad ilgai laukus, sezono pradžios teks dar palaukti.
Mercedes bandymai prieš F1 sezoną
Mercedes bandymai prieš F1 sezoną / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dar balandžio pradžioje Tarptautinė automobilių federacija (FIA) paskelbė, kad dėl COVID-19 pandemijos visoms „Formulės 1“ komandoms privalomas darbų sustabdymas. Anksčiau buvo skelbta, kad šis terminas truks 35-ias, o dabar jis prailgintas iki 63 dienų.

Tai reiškia, kad šiuo metu dizaino, plėtros, gamybos bei įrengimo darbai negali būti vykdomi. Tiesa, praėjus 50-iai dienų nuo uždarymo, komandos, sudarytos iš daugiausiai 10-ies žmonių, galėtų dirbti nuotoliniu būdu, vykdydamos ilgalaikius projektus.

O variklių gamintojai taip pat veiklos negali vykdyti nebe 35 dienas, o 49. Tiesa, taipogi maža, 10-ies žmonių komanda, galės grįžti prie nuotolinių darbų, praėjus 36 dienoms, rašoma motorsport.com.

Sezono pradžia – Austrijoje?

Pirmosios šio sezono lenktynės galėjo būti Prancūzijoje, birželio 28 d. Tačiau apie jų atšaukimą buvo paskelbta balandžio 27 d.

Dabar tikimasi, kad sezonas prasidės anksčiausiai liepos pradžioje, kadangi Pasaulio automobilių sporto taryba užsidarymo laikotarpį pratęsė iki 63 dienų. Priklausomai nuo to, kada kiekviena komanda oficialiai paskelbė apie užsidarymą, prie intensyvesnio darbo galėtų grįžti gegužės pabaigoje – birželio pradžioje.

„Formulės 1“ vykdantysis direktorius Chace'as Carey tikina, kad dabar visos viltys dedamos į Austrijoje liepos 5 d. turintį vykti etapą, kuris galėtų tapti sezono pradžia.

C.Carey teigia, kad dabartinis planas yra surengti lenktynes Europoje liepą, rugpjūtį bei rugsėjo pradžioje.

„Rugsėjį, spalį ir lapkritį lenktynės vyktų Eurazijoje, Azijoje bei Amerikoje. O sezonas finišuotų Abu Dabyje“, – pranešime teigia C.Carey.

Jo teigimu, per sezoną būtų surengta 15-18 lenktynių. Tiesa, pirmosios lenktynės, tikėtina, vyktų už uždarų durų – žiūrovai nebūtų įleidžiami.

Dėl koronaviruso grėsmės nuo metų pradžios atidėtos ar atšauktos lenktynės Australijoje, Bahreine, Kinijoje, Vietname, Nyderlanduose, Ispanijoje, Azerbaidžiane, Kanadoje.

Tiesa, kad sezonas, kaip įprasta, būtų pasaulio čempionato lygmens, trijuose skirtinguose žemynuose turi įvykti bent 8-ios lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas