Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Formulės 1“ sprintas Brazilijoje: K.Magnussenas atsilaikė neilgai, nustebino „Mercedes“

„Formulės 1“ penktadienio kvalifikacija San Paule baigėsi keturiomis minutėmis anksčiau, nei planuota – sutrukdė G.Russelo (Mercedes) avarija, raudona vėliava ir lietus, nebeleidęs pabaigoje pagerinti rezultato. Tuo sumaniai pasinaudojo nugalėtoju tapęs Kevinas Magnussenas (Haas).
G.Russelas laimėjo F1 sprintą San Paule.
G.Russelas laimėjo F1 sprintą San Paule. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vaizdo įrašo santrauka

Gana netikėtai ir kiek chaotiškai klostėsi ir sprinto lenktynės šeštadienio vakarą. Nors jau pačioje pradžioje pirmavusį K.Magnusseną gražiu manevru aplenkė M.Verstappenas, sprinto jis nelaimėjo.

Po įspūdingos kovos su G.Russelu, Maxas neatlaikė ir praleido britą į lyderio poziciją. Tačiau tuo lyderių rokiruotės nesibaigė. Antrasis finišavo C.Sainzas, trečias – L.Hamiltonas. Visi jie aplenkė techninių bėdų turėjusį M.Verstappeną. Nes kaltinti vien „geltonas“ padangas, ko gero, nevertėtų.

Labai netikėtas rezultatas. O kvalifikacijos nugalėtojas Kevinas Magnussenas liko P8. Tai – irgi geras vieta. Neblogos šios lenktynės ir jaunajam M.Schumacheriui. Užtat F.Alonso laukia rimtas pokalbis su komandos draugu dėl incidento.

Tad sekmadienio starto rikiuotė – žadanti labai atkaklią kovą. „Mercedes“ stengsis pavyti „Ferrari“. Juo labiau, kad dar liko lenktynės Abu Dabyje. Jei „raudonieji“ prarastų antrąją vietą čempionato finiše, tai būtų dar viena didelė „Ferrari“ nesėkmė.

Sprinto eiga

Naujausi įvykiai – aukščiau.

20/24. Maxą lenkia ir Lewisas Hamiltonas. Mercedes triumfuoja.

19/24. Maxas turi problemų, neteko dalies priekinio sparno varžydamasis su Sainzu. Galiausiai jį lenkia ir C.Sainzas.

15/24. Mercedes pilotas G.Russelas nutaiko progą ir lenkia Maxą, važiuojantį kietesnėmis padangomis! Mercedes pamažu greitėja. Nes L.Hamiltonas (P4) jau vejasi C.Sainzą.

12/24. Kontaktinė kova tarp G.Russelo ir M.Verstappeno! Britas naudojasi DRS, Maxas ginasi keliuose posūkiuose iš eilės. Maxas sunkiai, bet apsigina. Tuo metu šalia trasos stoja Alexas Albonas. Intriga didėja.

10/24. L.Strollas vos neišstumia komandos draugo S.Vettelio. Iki avarijos trūko nedaug. Lance'as gauna 10 s baudą. Bet automobiliai sveiki. Netrukus Sebas lenkia draugą. Po to – ir E.Oconą.

3/24. Maxas greitai aplenkia Keviną Magnusseną. Pamažu jį ima lenkti ir kiti pilotai.

1/24. K.Magnussenas puikiai startuoja. G.Russelas lipa ant kulnų M.Verstappenui. Bet pozicijos nesikeičia. Tačiau netrukus sušils Maxo padangos.

Po starto apsistumdė abu Alpine pilotai E.Oconas ir F.Alonso. Fernando turi grįžti į boksus.

Startas. M.Verstappenas ir N.Latifi renkasi geltonas padangas. Visi kiti – minkšto mišinio raudonas. Taigi K.Magnussenas bent pirmajame rate turės pranašumą.

Starto rikiuotė: K.Magnussenas, M.Verstappenas, G.Russelas, L.Norrisas, C.Sainzas.

Kas yra F1 Sprintas

Sprinto rungtis įvesta tam, kad padidintų įvairovę bei konkurenciją – 100 km lenktynėse komandos gali pelnyti papildomų taškų. O pagal užimtas vietas startuoja pagrindinėse – sekmadienio – lenktynėse.

Sprinto 100 km lenktynės trunka maždaug 3 kartus trumpiau, nei pagrindinės varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas