Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Petrus 7-ą Dakaro etapą vadina geru, nors teko ir pasistumdyti: pakariavom, pakovojom

Su daug nuotykių, tačiau Gintas Petrus sustoti nė neketina. Prieš kelias dienas vertėsi, pametė variklio dangtį, paskui sugedo dykumoje. Tačiau ekipažas toliau važiuoja ir šeštadienį, pirmąją maratono dieną, iš 53 pozicijos startavęs finišą pasiekė 35-oje vietoje.
Gintas Petrus
Gintas Petrus / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Nors itin daugžodžiauti Gintas Petrus nemėgsta, tačiau jo komentarai visada spalvingi.

Šįkart pasiekęs finišą jis džiaugėsi, kad diena buvusi sėkminga: „Visai neblogai padirbėjom, pamynėm truputį. Vienas medelis pamaišė, iškart du bagiukai aplenkė. Tik pristabdėm, kad medelio nenukirstume, jie kaip musės, lenda iš visų pusių. Pakariavom, pakovojom, visiems viena trasa.“

VIDEO: Gintas Petrus: neblogai padirbėjom, pamynėm

Pati trasa buvusi dulkėta, pasitaikė akmenų, kopos, anot G.Petraus, irgi buvo „ne žaislinės“, tik atstumas per jas nelabai ilgas. Tik tai, kad trasa buvo tokia labiau ralinė, jam nelabai prie širdies.

„Ralio trasos gal nevisai mano specializacija, dar turiu pasimokyti, gal pas Žalą reikės kokią pamoką paimti, gal nebrangiai padarys, – juokavo Gintas. – Su bagiu sukiotis tuose posūkiukuose gal ir sunkiau. Mažiems bagiukams gal geresnė diena.“

Jis sakė tikįs, kad rezultatas būsiąs neblogas ir nebeteks startuoti iš rikiuotės galo. Tada ir grįžti galima su šviesa.

Maratone remontui paliekamos dvi valandos, tačiau G.Petrus sako, kad to galbūt ir užteks. Jis minėjo, kad viena padanga pradėjo leisti orą, jos trasoje ekipažas nekeitė, tik vis papildydavo oru.

„Ne visai čia maratonas, leidžia mechanikų pagalbą. Galbūt AUDI labiau reikalinga ta pagalba, bet ir mums nesutrukdys. Leidžia, tai tvarkysim. Visą naktį niekas nedirbs, pailsės mechanikai“, – kalbėjo jis.

Trasoje Gintas sakė matęs du „Audi“ automobilius, kurie kažką remontavosi, tad pajuokavo „jos greit važiuoja, bet kartais sustoja“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas