Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gargžduose – maksimalūs išbandymai Lietuvos bekelės sporto čempionato dalyviams

Praėjusį savaitgalį Gargžduose surengtas Lietuvos automobilių bekelės sporto čempionato antrasis etapas. Jame prie starto stojo daugiau nei dvi dešimtys dalyvių. Jų gretose – ir du ekipažai iš Latvijos, iš kurių vienam pavyko triumfuoti mūsų šalyje vykusiose varžybose.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / LASF nuotr.

Gargždų pašonėje esančioje bekelės trasoje antrąjį etapą surengė jungtinės Kupiškio „Auto-moto sporto“ ir Vilkyčių visureigių klubo organizatorių pajėgos.

Dalyviams čia buvo numatyta išties įdomi trasa, o bekelės žiedo ruožas dar prieš varžybas žadėjo, kad lengva čia nebus. Kaip vėliau paaiškėjo, vandens ir purvo gausi trasa tapo iššūkiu ne vienam ekipažui. Kai kuriems teko ir pasinerti po vandeniu, ir pagulėti ant šono.

TR1 klasėje startavo devyni dalyviai, tačiau galutinėje klasifikacijoje išsirikiavo penki duetai. Kitiems savo rezultato įtvirtinti nepavyko dėl techninių problemų. Nugalėtojais šioje kategorijoje tapo Darius Kodis su šturmanu Andžej Jackevič. Antroje vietoje finišavo Rimantas Rupšlaukis ir Linas Jakas. Trečioje pozicijoje įsitvirtino Žydrūnas Šibaila ir Titas Kavalnis.

TR2 klasėje savo jėgas išmėgino šeši ekipažai. Visiems jiems pavyko užfiksuoti galutinius savo rezultatus ir pasidalyti antrojo etapo taškus. Prizininkų taurėmis apdovanoti trys ekipažai. Nugalėtojais čia tapo Pauliaus Kudabos ir Justo Šereikos duetas, už jų išsirikiavo atitinkamai Donatas Mockus ir Klemensas Budvytis bei Renatas Žilys su Vitalijumi Plotnikovu.

T3 klasėje iš septynių ekipažų daugiausiai taškų bekelės žiedo važiavimuose ir orientacinėje rungtyje susižėrė bei nugalėtojais tapo latviai Ints Freibergs bei Aivis Japins. Jiems dešimčia taškų nusileido Vitalij Milevskij ir Tomas Pažarickij. Raimondas Matula su Eriku Račiūnu į viršų kėlė trečiosios vietos trofėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas