Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geriausia komanda iš Lenkijos – Tomaszas Kasperczykas ir Damianas Syty startuos Estijos ralyje

„Shell Helix Rally Estonia“ yra populiarus renginys tarp Lenkijos lenktynininkų. Dauguma jų čia dalyvavo ne vienerius metus, ne išimtis ir šie. Paskutiniojo raundo Lenkijoje (Silesia Rally) laimėtojai Tomasz Kasperczyk ir Damian Syty puikiai pasirodė savo tėvynėje, o dabar laikas dar kartą išbandyti savo jėgas Estijoje. Kasperczyk ir Syty, šiuo metu Lenkijos čempionate užimantys antrąją vietą, vairuoja Ford Fiesta R5 automobilį.
Lenkijos vairuotojai – Estiojos ralyje
Lenkijos vairuotojai – Estiojos ralyje / Marcino Rybako nuotr.

Jų dalyvavimas dar labiau didina konkurenciją R5 klasėje – šiuo metu joje yra lenktynininkų iš Lenkijos, Suomijos, Lietuvos, Lenkijos ir Estijos. Kasperczyk ir Syty per kelis metus padarė puikią pažangą Lenkijos čempionate, šiuo metu gali pasigirti dviem pergalėmis serijoje, o taip pat praėjusiais metais jie tapo „Rally Śląska“ laimėtojais. Su šiuo rezultatu jie siekė Lenkijos ralio čempionato antrosios vietos laimėtojų vardo 2017 m. sezone.

Tomaszas Kasperczykas: „Pastarosiose išvykose aš pagerinau savo greitį ant asfalto ir dėl to labai džiaugiuosi. Tačiau Lenkijos ralio čempionate mūsų laukia du svarbūs žvyro ruožai. Antrasis – Lenkijoje vyksiantis ralis ypatingai svarbus, kadangi jo metu galima surinkti du kartus daugiau taškų. Tai reiškia, kad čempionų rungtyje tai gali būti lemiama. Noriu kaip įmanoma geriau pasiruošti šiai išvykai.

Maciejaus Niechwiadowicziaus nuotr./Lenkijos vairuotojai – Estiojos ralyje
Maciejaus Niechwiadowicziaus nuotr./Lenkijos vairuotojai – Estiojos ralyje

Mano tikslas – pagerinti tempą žvyro ruožuose, o geresnės vietos tai padaryti nei Estijos ralyje, pasižyminčiame beprotišku greičiu, tačiau pastangų reikalaujančiais etapais, nėra. Lenkijos ralio čempionate privalau būti miklus. Yra daugybė renginių su siaurais kampais, duobėtu asfaltu ir kitomis sąlygomis, kurios neleidžia tau ramiai spausti greičio pedalo. Estijoje vyksiančios ralio varžybos – jau visai kas kita, o tai suteikia man jaudulio. Nekantrauju patirti visus tuos pašokimus ir staigius kampus. Aš pasiruošęs!“

Urmo Aava, „Shell Helix Rally Estonia“ direktorius: „Mes pamatysite tikrai puikius varžovus R5 klasėje, o svarbiausia tai, kad lenktynininkai atvyks iš labai skirtingų šalių ir pritrauks daug savo fanų. Aš sekiau Tomaszo karjerą ir galiu pasakyti, kad jo ir Damian pasiekta pažanga – įspūdinga. Taip pat svarbu tai, kad jų komanda „Tiger Rally Team“ turi tokius pačius tikslus kaip ir mes. Tiek jie, tiek mes norime paversti savo atstovaujamą sportą šaką patrauklesne fanams ir lenktynininkams.“

„Shell Helix Rally Estonia“ dalyvių sąrašo viršuje yra trys WRC serijos komandos: Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), Hayden Paddon-Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) ir Craig Breen-Scott Martin (Citroen C3 WRC). Estijoje vyksiančių ralio varžybų dalyvių sąraše iš viso yra 103 komandos – be WRC automobilių, 9 R5 automobiliai, Proto automobiliai, 11 R2 automobilių ir dar daugiau.

Maciejaus Niechwiadowicziaus nuotr./Lenkijos vairuotojai – Estiojos ralyje
Maciejaus Niechwiadowicziaus nuotr./Lenkijos vairuotojai – Estiojos ralyje

Oficiali atidarymo ir apdovanojimų ceremonija vyks Tartu – antrajame pagal dydį Estijos mieste. Tartu – tai „Shell Helix Rally Estonia“ pramogų centras, o pagrindinis oficialaus koncerto atlikėjas – Rusijos superžvaigždė Nyusha.

Otepės miestas, kuri žinomas kaip žiemos kurortas, siūlo puikias galimybes techniniam ralio centrui. Paslaugų parkas ir būstinė yra įsikūrusios Otepėje, Tehvandi sporto centre. Be Tartu, Elva mieste bus surengtos specialiojo greičio ruožo (Super Special) varžybos, o pietų Estijoje esantys žvyro ruožai laikomi pačiais geriausiais šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas