Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Gintas Petrus galvoja tik apie greitį: Žalą jau aplenkėm, beliko Vanagas – paukščius gaudysim

Gintas Petrus pirmadienio greičio ruožą Dakare įveikė 45-as ir keturiomis pozicijomis aplenkė Vaidotą Žalą. Tai jam suteikė dar vieną proga pajuokauti, ko šis lenktynininkas ir šiaip nevengia. Dabar jis sako galvojąs tik apie tai, kaip didinti greitį.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

„Galvojam, kaip čia dar greičiau važiuoti, kaip tą tempą padidinti.

Žalą aplenkėm, beliko tik Vanagas. Dabar gaudysim paukščius rytoj“, – sau įprasta maniera šmaikštavo Gintas Petrus.

Surimtėjęs jis kalbėjo apie aštuntojo etapo iššūkius. Kaip didžiausią jis įvardijo taip, kad galiniai amortizatoriai blogai dirbo: „Tas nedžiugino. Įkaito nuo šokinėjimo ir visai paleido galą – su galu lietėm pastoviai smėlį. Nežinau, kaip čia reikės pakietinti. Neatlaiko šitų apkrovų ir to didelio darbo.“

Sekmadienį ekipažui teko tvarkytis su „pabėgusiu“ ratu. Kaip sako Gintas, nebuvo taip, kad varžtai atsisuko, jie tiesiog sulūžo.

„Ne tik žmonės pavargsta, bet ir metalas pavargsta Dakare“, – kalbėjo G.Petrus.

Dar vienas lietuviškas ekipažas – Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas – sekmadienį etapo nebaigė, tad dabar jau tegali konkuruoti dėl vietos etapo lentelėje, o ne galutinėje įskaitoje. Tai, pripažįsta abu lenktynininkai, gerokai susilpnino jų motyvaciją.

Vis dėlto pirmadienį jiems sekėsi neblogai.

VIDEO: Aisvydas Paliukėnas – apie motyvaciją Dakarui be medalio: jos rasti sunkiau

„Šiandien problemų beveik nebuvo visai, tik labai daug lenkimų. Pirmoji etapo dalis iki neutralizacijos buvo ganėtinai dėkinga lenkimams, tikrai nemažai apsilenkėm. Paskui vėl turėjom naujų „aukų“, kuriuos turėjom lenkti, buvo daug dulkių.

Bet smagu, kad grįžome, kai dar truputį saulės matėsi. Tokios dienos ir tokie vakarai tikrai patinka, turėsime laiko ir pailsėti, ir pavalgyti“, – kalbėjo Aisvydas.

Vis dėlto jis neslėpė, kad nuotaikos nėra labai pakilios, žinant, kad Dakaro medalio jie jau negaus ir ant finišo podiumo pakilti nebegalės.

„Mūsų važiavimas jau su tuo oranžiniu lipduku, jau ne dėl pagrindinio Dakaro finišo, bet ką padarysi. Techninė sporto šaka, visko nutinka. Šįkart nutiko mums, ką padarysi“, – nelinksmai šypsojosi A.Paliukėnas.

MMPHOTO nuotr./Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas
MMPHOTO nuotr./Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas

Jis neslėpė, kad kasdien važiuoti į naują greičio ruožą kur kas daugiau motyvacijos yra tada, kai galvoji apie galutinį finišą. O jų atveju tenka tos motyvacijos ieškoti kitaip.

„Šio Dakaro distancija labai ilga. Ir jeigu viskas bus gerai, tai suprasi, kad truko visiškai nedaug iki to didžiojo podiumo... Dėl to ta motyvacija tikrai kitokia.

Bet susikaupiam ir važiuojam. Vladui tai yra pirmas Dakaras, turim tos patirties pasiimti, kad ir kokie tie planai bus ateity. Turim šansą, reikia juo naudotis“, – sakė A.Paliukėnas.

Paprašytas patikslinti, kokie ateities planai galbūt jau dėliojasi, Aisvydas juokėsi, kad apie tai kalbėti dar nėra ką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius