Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Go4Race“ festivalis Alytuje: penktojo etapo išvakarėse – naktinė gatvių lenktynių romantika

Jau kitą savaitgalį – rugpjūčio 24-25 dienomis Alytuje vėl griaudės varikliai. Pirmąjį „Street Race“ sezono etapą šiame mieste surengę VšĮ „Jaunasis lenktynininkas“ organizatoriai su Luku Jaruševičiumi priešakyje bei partneriais „Marimotors Racing“ dabar sportininkus kviečia į penktąją šių metų akistatą. Organizatoriai čia žada išties neeilinę „benzingalvių“ šventę. Lenktynių išvakarėse čia bus rengiama apšilimo – „Warm-up“ sesija, kurios pagrindiniu akcentu taps variklių garsai ir žibintų šviesos prieblandos gaubiamose centrinėse Alytaus gatvėse, rašoma pranešime.
„Street Race“ varžybos
„Street Race“ varžybos / Organizatorių nuotr.

Penktasis Lietuvos automobilių „Street Race“ čempionato etapas Alytuje jau dabar nuteikia itin pozityviai, kadangi šių varžybų dalyvių sąraše galima rasti net 100 dalyvių paraiškų. 12 dalyvių startuos SGC-1 klasėje, 15 sportininkų dalyvaus SGC-2 įskaitoje, tiek pat lenktynininkų varžysis ir SGC-3 kategorijoje. SGC-4 klasė suburs 19 pilotų, o pati gausiausia OC klasė apjungs net 38 dalyvius.

Kova dėl taškų ir prizinių pozicijų sekmadienį bus itin nuožmi. Apie tai byloja ir rezultatų lentelės po jau įvykusių keturių „Street Race“ sezono etapų. SGC-1 klasėje šiuo metu lyderio pozicija džiaugiasi Lukas Staškūnas, turintis 38 taškus. Dviem taškais mažiau turi Justas Virganavičius. Trečią-ketvirtą vietas dalijasi po 24 taškus iki šiol surinkę Lukas Gordonas ir Adomas Gulbinas.

SGC-2 įskaitoje šiuo metu tvirčiausiai atrodo Algirdas Gricius, sukaupęs 44 taškus. 38 taškus turi ir antras žengia Tadas Malinauskas. Nuo jo trimis taškais atsilieka Rytis Jankevičius.

SGC-3 klasės lyderis – 39 taškus sukaupęs Tomas Kuzmarskas. Antrą ir trečią vietas dalijasi po 35 taškus surinkę Šarūnas Visockas ir Julius Povilauskas. SGC-4 kategorijos dabartinis lyderis – 44 taškus surinkęs Mantas Bytautas. Su 37 taškais antras žengia Daumantas Vitkevičius. 31 tašką turi ir trečioje vietoje klasifikuojamas Pavel Viduto.

Vienvaldis OC klasės lyderis – Mantas Bytautas. Jis čia turi 43 taškus yra nepadoriai atitrūkęs nuo persekiotojų. Antrąją vietą su 19 taškų užima Dinas Pakėnas, o dviem taškais žemiau – Andrius Macys.

Komandinėje įskaitoje taip pat nemažai intrigos. Pirmi su 46 taškais čia rikiuojasi „Automotive.lt“ atstovai. Tačiau jiems už nugaros – tikras pragaras. Po 34 taškus turi ir į antrąją bei trečią prizines vietas pretenduoja net trys ekipos – „VTDK Racing“, „Finišas.lt
bei „Flameris Racing“.

Penktasis „Street Race“ sezono etapas, kuris rugpjūčio 25 d. įvyks Alytuje, bus išties karštas. Tačiau ne ką mažiau veiksmo bus ir varžybų išvakarėse, kadangi šių lenktynių organizatoriai čia ir vėl rengia apšilimo – „Warm-up“ sesiją.

Šeštadienį, jau vakarėjant visi sekmadienio varžybų dalyviai su savo automobiliais bus pakviesti išmėginti savo techniką toje pačioje trasoje, kurioje kitą dieną vyks lenktynės, ir „prisišaudyti“ trajektorijas bei stabdymo taškus. Tiesa, jiems tą daryti teks kiek kitokiomis sąlygomis, mat „Warm-up“ sesija bus organizuojama jau temstant. Plačiau apie tai papasakojo šių varžybų organizatorius Lukas Jaruševičius.

„Rugpjūčio 24-25 dienomis Alytuje turėsime tikrai galingą autosporto savaitgalį. Šeštadienio popietę prasidės žiūrovų slalomas, bet apie jį kitą savaitę papasakosime plačiau. Jei trumpai, tai čia savo automobiliu galės startuoti kiekvienas norintis. Šio renginio rėmėjas – „Pro Bro“. Tą pačią dieną, jau nuo 19 valandos pradėsime „Street Race“ dalyvių apšilimo sesiją. Ją tęsime iki 22 val. Jau turėtų būti lengva prietema, tad toks konceptas bus įdomus tiek dalyviams, tiek žiūrovams.

Variklių garsų simfoniją čia papildys ir DJ Double Z ritmai. Jo muzikos pasirinkimas sudarytas iš rafinuotų melodijų, subtilių ritmų ir galingų „bass“ linijų. Visa tai garantuoja ypatingą patirtį klausytojams. Po „Warm-up“ sesijos vakarą pratęsime su „Sweet Sound“ duetu, atliekančiu „pop-dance“ lietuviškus bei užsienio hitus, TV projektų dalyvėmis.

O sekmadienį jau prasidės didžiosios lenktynės – penktasis Lietuvos automobilių „Street Race“ čempionato etapas. Nors šioms varžyboms planavome keltis į praėjusių metų lokaciją – šešių eismo juostų Naująją gatvę, tačiau dėl tam tikrų priežasčių šio plano atsisakėme ir sugrįžtame į miesto centrą.

Šį kartą, priešingai nei pavasarį čia vykusiame pirmame etape, turėsime dar daugiau vietos, kuri mums leido sukurti dar įdomesnę ir techniškesnę trasos konfigūraciją. Visų varžybų metu gera nuotaika rūpinsis DJ Juokaz, o prieš pat apdovanojimus Juokaz & Greta – elektroninės muzikos kūrėjai bei atlikėjai, kilę iš Alytaus, nudžiugins savo kūrybos dainomis bei visiems žinomais šokių muzikos hitais“, – sakė šių varžybų organizatorius Lukas Jaruševičius.

Šio etapo dalyviai pretenduos ne tik į puikius etapo prizus bei metinės įskaitos taškus, bet taip pat varžysis ir dėl „Go4Race“ lenktynių ciklo trofėjų. Kadangi VšĮ „Jaunasis lenktynininkas“ kartu su partneriais „Marimotors Racing“ rengia net tris iš šešių, šių metų „Street Race“ sezone numatytų etapų, būtent „Go4Race“ lenktynių serijoje skaičiuojama ir atskira metinė įskaita, kurios greičiausi laimės „Mototoja“ vardo taures.

Daugiau informacijos apie rugpjūčio 24-25 dienomis įvyksiantį „Go4Race“ lenktynių savaitgalį galima rasti organizatorių puslapyje paspaudus čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi