Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Graikijos ralio prologo rezultatai ir kalbos apie „Hyundai“ pasitraukimą iš WRC

Iki WRC sezono pabaigos likus vos 4-iems etapams ir Sebastienui Ogier („Toyota“) nutarus stoti į kovą (dalyvaujant visuose likusiuose raliuose) su Thierry Neuville („Hyundai“) dėl čempiono titulo, 2024 m. WRC sezone intriga vėl atgijo. Visiems ralio fanams knieti klausimas kaip pasibaigs ralio grandų akistata Graikijoje?
T.Neuville Graikijos WRC ralyje. WRC „facebook“ paskyroje publikuota nuotr.
T.Neuville Graikijos WRC ralyje. WRC „facebook“ paskyroje publikuota nuotr.

Graikijos ralio SS1 prasidės penktadienį 07:58 val. ryto.

Prologas

Pirmuoju bandymu geriausią trasos įveikimo laiką užfiksavo trečią vietą čempionate užimantis Ottas Tanakas (2 min. 46 sek.), antras buvo D.Sordo, o T.Neuville vos 7-tas.

Antruoju bandymu čempionato lyderis T.Neuville 8,1 sek. pagerino savo laiką ir pakilo iki P4, o visus nustebinęs ir užfiksavęs geriausią laiką į P1 pakilo T.Katsuta.

Prologo rezultatai po antrojo ralistų bandymo:

Prologo rezultatai po dviejų važiavimų
Prologo rezultatai po dviejų važiavimų

Gandai apie gamyklinės „Hyundai“ komandos pasitraukimą 2026 m. sezone

Pastarosiomis dienomis netyla gandai apie galimą „Hyundai“ pasitraukimą iš čempionato 2026-aisiais. Visų pirmą tai paskatino „Hyundai Motosport“ skyriaus prezidento Cyrilo Abiteboul kalbos apie galimybę, kad Pietų Korėjos gamintojas svarsto galimybę nuo 2026 m. savo WRC programą organizuoti pasitelkiant privačią komandą.

Manoma, kad „Hyundai“ netrukus oficialiai patvirtins savo dalyvavimą pasaulio ištvermės čempionate (WEC), o dalyvavimas minėtame čempionate garantuotai pareikalaus nemenkų finansinių resursų, dėl ko tikrai įmanoma, kad dalyvavimui WRC skirtas biudžetas būtų gerokai apkarpytas.

Prie to dar pridėkim žinias apie 2026 m. besibaigiančią „Hyundai“ WRC ekipos naudojamų patalpų esančių Frankfurto apylinkėse nuomos sutarties pabaigą ir turėsim daug pagrįstų klausimų.

Dėl to automatiškai pasklido kalbos ir apie dar vieną įdomią galimybę. Esą 36-erių metų amžiaus ir vis dažniau apie karjeros pabaigą kalbantis T.Neuville, galėtų įkurti savo valdomą privačią komandą ir jai vadovaudamas, naudojant savo įsitraukimą galimai norinčius mažinti „Hyundai“ automobilius, nuo 2026 m. startuoti WRC čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?