Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Graikijos WRC: dėl žiūrovų elgesio nutrauktas SS4 ir T.Neuville kova su S.Ogier dėl pirmos vietos

Graikijos WRC etapas prasidėjo netikėtai - dėl smarkių liūčių buvo atšauktas prologas, o vėliau sutrumpinta ir dalis kitų greičio ruožų. Nepaisant to penktadienio ryte sužibėjęs Thierry Neuville netrukus tapo ralio lyderiu. Jam visą dieną ant kulnų mynęs S.Ogier dienos pabaigoje bendroje įskaitoje atsiliko vos 2,8 sek.
Akimirka iš Graikijos WRC etapo
Akimirka iš Graikijos ralio televizijos transliacijos

SS6 S.Ogier sumažino savo atsilikimą

Paskutinis greičio ruožas dienoje buvo ir ilgiausias – „Elatia“ praminto GR ilgis siekė net 28,32 km. Kol K.Rovanperos tempas vėl buvo nuviliantis, greičio ruože laimėjęs S.Ogier iš T.Neuville turimos persvaros nurėžė dar 4,6 sek.

Prieš trečiąją ir, galimas daiktas, lemiamą ralio dieną lyderius bendroje įskaitoje skiria vos 2,8 sek. Visi kiti sportininkai atsilieka 25-iom ir daugiau sekundžių, todėl šeštadienį visų akys kryps į Thierry Neuville ir Sebastieną Ogier dvikovą.

Ralio bendra įskaita po SS6:

Bendra įskaita po SS6
Bendra įskaita po SS6

SS5 įvyko svarbūs postūmiai bendroje įskaitoje

Iš esmės situacija bendroje įskaitoje pasikeitė po SS5 greičio ruožo. 21 km ilgio slidžioje trasoje K.Rovanpera lyderiui prarado net 14,3 sek.

„Tai man buvo tragiškas greičio ruožas. Galybė puraus žvyro, tikrai gerokai daugiau nei tikėjausi rasti po lietaus. Gal lietus nuplovė visą smėlį ir paliko tik palaidus akmenukus? Buvo tikrai sunku“, - sakė po SS5 nuo lyderio bendroje įskaitoje 20 sek. atsilikęs K.Rovanpera.

Sebastienas Ogier lyderiui šiame GR nusileido 5 sek.

O galbūt svarbiausią pergalę dienoje pasiekė Thierry Neuville: „Greičio ruožo pabaigoje nutariau surizikuoti ir ant kuo geresnio pasirodymo pastatyti viską. Aš puikiai supratau, kad ką dabar iškovosiu, man labai padės rytoj.“

SS4

Nors ir šiame GR laimėjo Sebastienas Ogier, iškart už jo finišavęs T.Neuville išlaikė ralio lyderio poziciją bendroje įskaitoje ir net padidino savo pranašumą prieš K.Rovanpera (iki 5,8 sek.)

„Man tai buvo geras važiavimas. Tiesa, kelis kartus dėl provėžų buvau tartum išmestas iš lenktyninės trajektorijos. Manau šio greičio ruožo danga buvo kiek per agresyvi mūsų minkšto mišinio padangoms“, - sakė T.Neuville.

Bendrą ralio įskaita po SS4 atrodė taip:

Bendra įskaita po SS4
Bendra įskaita po SS4

Dėl labai pavojingai greičio ruožą stebėjusių sirgalių (matomi nuotraukoje žemiau) SS4 etapas buvo nutrauktas. Nespėję startuoti ekipažai išvyko tiesiai į SS5.

Akimirka iš Graikijos WRC etapo
Akimirka iš Graikijos WRC etapo

Su techninėmis problemomis susidūręs Otto Tanakas vėlavo atvykti į SS4 greičio ruožo startą ir dėl to gavo 3 min 40 sek. baudą.

SS3

Įspūdingą tempą šiame GR parodė pirmas startavęs ir kitiems lenktynininkams trasą savo automobiliu valęs K.Rovanpera. Visgi to Kalle neužteko ir jis nuo lyderio (T.Neuville) bendroje įskaitoje vis dar atsilieka 2 sek. Nuo laimėjusio K.Rovanperos šiame GR 10,4 sek. atsiliko Esapekka Lappi, kuris nesėkmingai nusileidęs nuo tramplino apgadino automobilio priekį. SS3 taip pat vos nesivertė ir nuo kelio nuslydęs Katsuta Takamoto (nuo lyderio atsiliko 11,3 sek.)

Tikrasis Graikijos WRC etapas prasidėjo antrąją ralio dieną. Pirmojo greičio ruožo metu Elfynas Evansas pasiekė finišą su pramušta ir nuo ratlankio nusimovusia padanga (prarado lyderiui 4,2 sek.). P.L.Loubet dėl techninio gedimo net nesugebėjo pirmame dienos greičio ruože startuoti, o dalis finišavusių sportininkų minėjo, kad negavę šanso po prologo susireguliuoti automobilių, tai darys po šio GR. SS2 greičiausiai įveikė ir į pirmą vietą bendroje įskaitoje pakilo T.Neuville.

Kaip jau anksčiau rašėme dėl audrų buvo atšauktas prologas, o simboliniame Atėnų miesto gatvėse surengtame SS1 greičio ruože laimėjo K.Rovanpera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas