Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gravel Challenge“ finalas atkeliauja į Marijampolę

Jau šį sekmadienį, rugsėjo 25-ą dieną, sekmadienį Marijampolės autokroso trasoje bus surengtas trečiasis, finalinis „2022 Gravel Challenge“ etapas. Tai jau keturioliktą sezoną organizuojamas renginys, kurį čia rengia „Subaru Klubas“, rašoma pranešime spaudai.
„Subaru Gravel Challenge“
„Subaru Gravel Challenge“ / Pavel Zhukov nuotr.

„Gravel Challenge“ varžybų dalyviai skirstomi laiko patikrinta tvarka – pagal varomąsias automobilių ašis, o ne gamintoją ar variklio darbo tūrį: AWD, FWD, RWD, SPORT, OC/Laisva klasės.

Kiekvienai klasei bus skirta po 3 važiavimus. Vienas važiavimas susideda iš trijų trasos ratų. Klasės įskaitoje bus skaičiuojama 2 geriausių važiavimų rezultatų suma. Prieš važiavimus bus 3 susipažinimo ratai visai klasei.

Trečiajame „Gravel Challenge“ sezono etape dalyviai autokroso trasoje varžysis ne tik dėl geriausio parodyto laiko bei taurių, bet ir rėmėjų įsteigtų prizų greitiems ir greičiausiems. Būtent tai žada tikrą dramą sekmadienį, mat kai kuriose klasėse atotrūkiai tarp varžovų pagal važiavimo laikus yra išties maži ir varžybose gali nutikti įvairiausių pokyčių.

Staigmenų gali pateikti ir gamta, mat Marijampolės autokroso trasa – itin charakteringa. Esant sausam orui čia kyla dulkės ir net cypia automobilių padangos, tačiau menkiausias lietus trasą paverčia itin slidžia. Tuomet pagrindiniu koziriu tampa teisingas padangų pasirinkimas.

Be abejo, kovojantys dėl prizinių pozicijų dalyviai yra pasiruošę abiems scenarijams ir į Marijampolę gabensis keletą komplektų skirtingų padangų. Pirmieji lenktynes pradės visais ratais varomų (AWD) automobilių klasės dalyviai.

Dalyvių sąrašas nėra baigtinis, jis nuolat pildomas, tad dar yra galimybė užsiregistruoti ir sudalyvauti varžybose. Su dalyvių sąrašu galima susipažinti čia, o registracijos formą rasite čia.

Daugiau informacijos apie artėjantį renginį galima rasti „Facebook“.

VIDEO: Antrasis 2022-ųjų „Gravel Challenge“ etapas

Renginio pradžia ir pirmojo automobilio startas numatytas 9 valandą. Žiūrovams renginys nemokamas. Marijampolės autokroso trasa įsikūrusi Gėlyno g. 26, Marijampolėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas