Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Gravel Cup“ varžybų serijos debiutas Uoginių autokroso trasoje: kova dėl sekundžių ir du „stogai“

Sekmadienį Kupiškio rajone esančiame Uoginių automobilių ir motociklų sporto komplekse surengtas pirmasis automobilių treko „Gravel Cup“ etapas. Tai buvo debiutinis šios varžybų serijos etapas, į kurį susirinko kiek daugiau nei 20 dalyvių.
Pirmasis „Gravel Cup“ etapas Uoginių trasoje
Pirmasis „Gravel Cup“ etapas Uoginių trasoje / Organizatorių nuotr.

„Gravel Cup“ renginys skirtas visiems, kurie nori išmėginti savo ir automobilio galimybes tikroje autokroso trasoje. Čia galima startuoti ir automobiliais be saugos lankų, kadangi trasoje įrengtos greičio gesinimo zonos. Tačiau nepaisant to, du dalyviai visgi sugebėjo savo automobilius apversti ratais aukštyn. Nė vieno incidento metu vairuotojai nenukentėjo ir atsipirko tik sulamdytais automobiliais.

Tie, kurie išvengė techninių problemų ar didelių klaidų, įsivėlė į tarpusavio kovą dėl sekundžių. Dalyviams čia reikėjo įveikti tris važiavimus. Kiekvienas iš jų buvo sudarytas iš trijų trasos ratų, o rezultatui buvo sumuojami visų trijų važiavimų metu pademonstruoti trasos įveikimo laikai.

FWD, priekine ašimi varomų automobilių įskaitoje niekas neprilygo Edgarui Ačui su „Peugeot“, didžiąją dienos dalį netgi išlaikiusiam trasos įveikimo rekordą. Laimėtojas negailėjo komplimentų organizatoriams dėl trasos kokybės. Tą patį minėjo ir kiti dalyviai, akcentavę, jog tokios malonios ir lygios trasos dar niekur nėra regėję. Antrosios vietos taurę į viršų kėlė Andrius Kvilūnas su „Volkswagen Bora“. Jam pusantros sekundės nusileido ir trečiąją vietą laimėjo Evaldas Grigė, vairavęs „Mazda MX-3“. Būtent šioje klasėje užfiksuotas ir vienas iš virtimų. Ant stogo savo „Hyundai Coupe“ paguldė Paulius Latanauskas.

RWD įskaitoje triumfavo ralio lenktynininkas Marius Žiukelis, vairavęs BMW 325. Jis pranoko antroje vietoje su BMW 323TI finišavusį Ovidijų Vaštaką. Trečioje vietoje įsitvirtino BMW 316 vairavęs Vytautas Laužikas. Šioje klasėje varžybų nebaigė Matas Jakšys, kuris kliudė atitvarus ir apvertė savo BMW.

AWD klasėje kova virė tarp keturių dalyvių. Nugalėtoju čia tapo „Subaru Impreza“ vairavęs Mantas Gurkšnys, kuris užfiksavo ir absoliučiai greičiausią trasos įveikimo laiką – 2 min. 31,98 sek. Antros vietos taurė įteikta Mariui Sutkui, kurio „Subaru“ taip pat neišvengė kontakto su trasos atitvarais. Ant trečiojo laiptelio prasibrovė „Audi S4“ vairavęs Justinas Vincerauskas.

Moterų klasėje susirungė trys damos. Niekas neprilygo Ingridai Skačkauskaitei su „Mazda MX-3“. Antrąją vietą su publikos simpatijas pelniusiu minivenu „Seat Alhambra“ iškovojo Vėjūnė Mykolaitytė, o trečioje vietoje pasirodymą baigė Airinga Golubevaitė.

Sport klasėje susirinko trys dalyviai, tačiau finišą pasiekė tik du. Dėl techninių „Subaru Impreza“ problemų dar per laisvąsias treniruotes sustojo Domas Meilus. Jam neliko kitos išeities kaip tik krauti automobilį ant priekabos ir važiuoti namo, tad trasoje liko varžytis du Sport klasės dalyviai. Antrą laiką čia parodė Indrė Zatorskytė, kuri čia atvyko testuoti savo „Honda Civic“ prieš netrukus prasidėsiantį Lietuvos automobilių kroso čempionatą. Nugalėtoju tapo Vytautas Junevičius, vairavęs „Ford Fiesta“.

Šių metų sezone numatyti iš viso trys „Gravel Cup“ etapai Uoginių trasoje. Antrasis įvyks birželio 25 dieną, sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas